Meny Lukk

130-30 strategi

130-30 tradingstrategi

Long/short strategi går ut på å ha både longposisjoner og shortposisjoner i porteføljen. 130-30 strategien går ut på å kjøpe aksjer som gir god avkastning og shorte aksjer som gjør det dårlig.

130-30 tradingstrategi

Det er først og fremst institusjonelle investorer som bruker 130-30 tradingstrategi. Strategien omfatter å kjøpe long posisjoner i aksjer for 130 % av egenkapitalen, i tillegg skal 30 % av egenkapitalen være plassert i shortposisjoner. Gearingen i porteføljen kommer fra nettopp shortposisjonen. Når shortposisjonene inngås selges som kjent aksjene og man mottar pengene fra salget.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Strategien gir ofte en avkastning som er lavere enn indekser man kan sammenligne porteføljen med, men samtidig vil porteføljen også falle mindre i perioder med uro i markedene.

Når en bygger en portefølje med 130-30 tradingstrategi er det vanlig å bruke en indeks som utgangspunkt. For eksempel kan OBX være et godt utgangspunkt. Før handlene gjennomføres må alle aksjene rangeres etter forventet avkastning. Man kjøper long posisjoner i aksjene som er forventet å gi best avkastning, samtidig som man åpner short posisjoner i aksjene som er forventet å gi lavest avkastning.

Shorting er en viktig del av tradingstrategien 130-30, både for å balansere risikoen og for å kunne bruke gearing. Tidvis kan det være vanskelig å få lånt aksjer til shorting, og dersom dette er tilfelle kan CFD være et godt alternativ. CFD er sammensatte instrumenter som gjør det mulig å kjøpe short posisjoner. Dersom man bruker CFD må en bruke normal gearing ved siden av, siden man ikke mottar penger for salg av aksjer når short posisjonene åpnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − thirteen =