Meny Lukk

Diamond Top formasjoner

teknisk analyse Diamond Top formasjoner

Disse er langt fra de vanligste formasjonene som opptrer i charts, men siden Diamond Top er vendeformasjoner som kan signalisere at den stigende trenden er i ferd med å avsluttes er det verdt å kjenne til dem.

eurcad Diamond Top formasjoner teknisk formasjon analyse trading

Diamond Top

Det kan ofte være enklere å finne Diamond Top formasjoner ved å bruke candlestick charts. Vendeformasjonen begynner med å danne høyere topper og lavere bunner, på samme måte som en Broadening formasjon. Men, fremfor å bryte ut av enten støtten eller motstanden vil kursen sette høyere bunner og lavere topper. Dette gjør at motstandsnivået er fallende, samtidig som støttenivået er stigende. Sammen med det stigende motstandsnivået og fallende støttenivået fra starten i formasjon danner disse en trapes som tidvis kan ligne på en diamant. Som nevnt er disse vendeformasjoner, så et budd ned gjennom støttenivået kan ventes.

I chartet for EURCAD kan vi se at kursen har hatt en kraftig stigning over en kort periode. Kursen topper ut, og beveger seg sidelengs mens det settes høyere topper og lavere bunner. Deretter settes toppen lavere, mens bunnene settes på høyere nivåer. Det begynner å bli klart at vi har en Diamond Top formasjon. Vi kan også se at kursen får et relativt bratt fall etter å ha brutt gjennom støttenivået.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om teknisk analyse

Praktisk bruk av Diamond Top i trading

Som nevnt er dette langt fra en vanlig teknisk formasjon. Men, det er en vendeformasjon som kan gi verdifull informasjon om at det kan være på tide å sikre gevinst og eventuelt åpne short posisjoner. Formasjonen er regnet for å gi sikre signaler, men det kan være en god i de å vente på et brudd før eventuelle short posisjoner åpnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 + eight =