Meny Lukk

Forward P/E

Forward PE price earnings estimert

Price/Earnings er en multippel som legger resultatet for de siste 12 månedene til grunn. Forward P/E benytter derimot estimert resultat for de kommende 12 månedene.

Forward P/E

Price/Earnings er en nyttig multippel som gjør det enkelt å sammenligne prisingen av to ulike selskapers aksjer. For å finne P/E deler vi aksjekursen på Earning Per Share. Siden dette er historiske tall kan P/E si lite om fremtidig verdsettelse av en aksje. Dette kan vi løse ved å bruke estimert EPS. Formelen som brukes til å finne Forward Price/Earnings er:

  • Forward P/E = Aksjekurs / Estimert EPS

Det at det brukes et estimat medfører usikkerhet. Først og fremst kan dette skyldes at analytikerne regner feil. Deretter kan det være at selskapet underrapporterer forventet resultat for å slå estimatene når de endelige resultatene legges frem.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om fundamantal analyse

Praktisk bruk av Forward P/E

Forward Price/Earnings er en multippel som er nyttig for å vurdere om selskaper er billig priset i forhold til forventet resultat. Multippelen kan brukes til å finne vekstaksjer hvor fremtidig vekst i resultatet ikke er priset inn. Viser multippelen at det kan være en undervurdert aksje kan det være på sin plass å gjøre en mer grundig analyse av selskapet for å se om det er verdt å investere i det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − eight =