Meny Lukk

Keltner Channel

trendindikator Keltner Channel teknisk analyse

Keltner Channel er en teknisk indikator som kan vise retning på trend, finne trend skifter, og støtte og motstand. Det gjør den til en allsidig og nyttig teknisk indikator for aksjetradere.

nel aksjekurs Keltner Channel

Keltner Channel

Den tekniske indikatoren består av tre linjer. Den midterste linjen er et eksponentielt gjennomsnitt av aksjekursen, den øvre linjen er 2x average true range, mens den nedre linjen er -2x average true range. ATR er en teknisk indikator som måler volatilitet, og derfor vil den øvre og nedre linjen utvide seg i perioder med store kursendringer og trekke seg sammen i perioder med lite volatilitet.

I chartet for NEL aksjen kan vi se at kursen i mesteparten av tiden beveger seg innenfor den øvre og nedre linjen. Den øvre linjen fungerer som en teknisk motstand, mens den nedre grensen fungerer som en støtte. Dersom Keltner Channel beveger seg oppover har vi en stigende trend, er den fallende har vi derimot en fallende trend. Vi kan se at kursen har beveget seg utenfor både den øvre og nedre linjen. Dette er signaler som skal tolkes som at det kan enten komme et trendskifte eller at den underliggende trenden vil øke i styrke.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Keltner Channel i trading

Keltner Channel er som nevnt en veldig allsidig teknisk indikator. Informasjon om økt volatilitet er nyttig for aktiv trading, og signalene om mulig trendskifte eller økning av styrke i trend gir viktige kjøps- og salgssignaler. Et brudd på den øvre eller nedre linjen er ikke et kjøps- eller salgssignal i seg selv. Derfor er det viktig å bruke den sammen med andre indikatorer, trendanalyse eller tekniske formasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + 5 =