Meny Lukk

PEG Ratio

PEG Ratio price earnings to growth rate

Price/Earnings to Growth ratio er en aksjes P/E delt på vekstraten i resulatet for en bestemt periode. Det gjør PEG ratio til et nyttig verktøy til investorer som er på jakt etter undervurderte aksjeselskap.

PEG Ratio

Multippelen brukes til å finne en aksjes verdi hvor også selskapets resultatvekst blir regnet med. Det gjør at dette er en multippel som kan gi en bedre verdivurdering enn for eksempel Price/Earnings. Multippelen gir en verdi som kan tolkes på samme måte som P/E ved at en lavere verdi betyr at aksjen er undervurdert i forhold til en aksje med høy PEG ratio. En tommelfingerregel er at Price/Earnings to Growth Ratio over 1 tolkes som at aksjen er overvurdert, mens en verdi under 1 tolkes som at aksjen er undervurdert.

For å beregne Price/Earnings to Growth Ratio må vi første finne P/E. Deretter må vi bestemme oss for hvor lang periode med vekst i Earnings Per Share vi vil legge til grunn. Det kan gi store utslag om vi bytter mellom 1 og 3 år, derfor er det viktig å bruke samme periode når aksjer skal sammenlignes med denne multippelen. Formelen for utregning er som følger:

  • PEG Ratio = (Price / Earnings) / EPS growth
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om fundamantal analyse

Praktisk bruk av PEG Ratio

Price/Earnings to Growth Ratio er en multippel som er nyttig for både langsiktige investorer og tradere som følger trender. Dersom antagelsen om at undervurderte aksjer vil ta igjen overvurderte aksjer kan multippelen brukes til å finne aksjer som har større oppside. Dette er aksjer som kan gå inn i en portefølje for langsiktige investeringer eller for trading.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − fifteen =