Meny Lukk

Scalping

strategi for trading daytrading Scalping tradingstrategi

Grunnideen i scalping er at det er enklere å forutse små endringer i kursen enn store kursendringer. Tradingstrategien blir ofte brukt av daytradere som kan gjøre over 100 handler pr dag.

Scalping tradingstrategi

Scalping er en tradingstrategi som krever mye kunnskap og mulighet til å overvåke aksjemarkedet konstant. Posisjonene som åpnes har en tidshorisont mellom få sekunder til et par minutter. Posisjonene selges alltid ut før børsen stenges. I daytrading er det vanlig å bruke charts med 1, 5 eller 10 minutters candlesticks. Det er en fordel å bruke candlestick charts siden disse kan vise viktige formasjoner som signaliserer trendskifter. Videre er det vanlig å bruke indikatorer som Parabolic SAR for å få kjøpssignaler og salgssignaler, og nivåer for gevinstsikring og trailing stop/loss.

chart daytrading teknisk analyse scalping strategi for daytrading norsk hydro aksjekurs

På bildet over kan du se hvordan et typisk chart for en daytrader kan se ut. Chartet har 5-minutters candlesticks. Glidende gjennomsnitt på 5 og 15 minutter, Parabolic SAR og MACD. Som vi kan se, så får vi flere falske signaler fra de glidende gjennomsnittene og Parabolic SAR, men ved å bruke MACD som verifisering kan disse i stor grad lukes bort. Det vi finner ved å bruke disse tekniske analysemetodene er de lengre underliggende bevegelsene. For å forsøke å minske risiko kan man velge å kun ta long posisjoner når den underliggende trenden er stigende, og kun ta short posisjoner når den underliggende trenden er fallende.

  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer fra hele verden
  • 16 børser
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Candlesticks for daytrading

Scalping handler som nevnt om å gjennomføre mange handler med en tidshorisont mellom få sekunder og opp til et par minutter. For å finne disse bevegelsene kan vi analysere candlesticks for å finne formasjoner som hammer, doji eller reversals.

daytrading scalping trading strategi for day trading candlestick analyse formasjoner

I chartet over har vi fjernet de tekniske indikatorene vi brukte for å finne de underliggende trendene som kan oppstå intradag. Deretter har vi tegnet inn flere kjente formasjoner som kan finnes på candlestick charts. Dette er både kjøps og salgssignaler som er kjent for å kunne gi store utslag i kursen. Det gjør at de passer godt for en scalper som er ute etter å utnytte mange og små svingninger i markedet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: