Meny Lukk

Chande Momentum Oscillator

teknisk analyse Chande Momentum Oscillator

Denne tekniske indikatoren er ikke ulike RSI og Stochastic Oscillator. En av fordelene med Chande Momentum Oscillator er at den gir bedre signaler i markeder med strek trend.

Chande Momentum Oscillator teknisk indikator oversolgt aksje undersolgt

Chande Momentum Oscillator

Den tekniske momentum indikatoren viser forholdet mellom summen av kursstigningen og kursfallene for en bestemt periode delt på alle kursbevegelser i samme periode. Indikatoren beveger seg mellom 100 og -100, hvor nivåene 50 og -50 regnes som signaler for at aksjen er overkjøpt eller oversolgt. Bevegelser over 0-linjen anses for å være bekreftelsessignaler. Dette gjelder også når den blir brukt sammen med for eksempel glidende gjennomsnitt eller andre verktøy for å finne trender.

I chartet for DNB aksjen kan vi se indikatoren bevege seg på oversiden av 50. Dette indikerer at aksjen er overkjøpt. Indikatoren bryter så ned under 0-linjen som gir oss en bekreftelse på at vi kan forvente oss svakere utvikling. I tiden fremover får vi flere utydelige signaler, noe som skyldes at kursen ikke er inne i en sterk trend. I slutten av februar får vi derimot en sterkt trendende kurs, og dette fanges opp av indikatoren som ikke bare bryter ned gjennom 0-linjen, men også -50-linjen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Chande Momentum Oscillator i trading

Det er godt kjent at Chande Momentum Oscillator gir mange singnaler, både riktige og falske. Dette gjelder spesielt i markeder uten en sterk trend. På grunn av dette er det viktig å bruke den sammen med andre tekniske indikatorer for å bekrefte signalene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − 7 =