Meny Lukk

Bull trap

Bull trap whipsaw teknisk formasjon

I et bearmarked eller under en korreksjon kan vi få bull trap formasjoner. Disse er vanskelig å kjenne igjen, og siden disse er fortsettende formasjoner er det viktigste å unngå disse.

Bull trap

Den tekniske formasjonen bull trap er et falsk signal. Formasjonen oppstår i fallende markeder hvor vi får et rally oppover i kursen. Bevegelsen opp fungerer som en felle for tradere og investorer som forsøker å komme seg tidlig inn i det de tror er starten på en langsiktig stigende trend. I en bull trap vil det stigende rallyet avbrytes og vi får påfølgende fallende kurs igjen.

Problemet med denne tekniske formasjonen er at den er forholdsvis løst definert, noe som gjør det vanskelig å gjenkjenne disse. Dermed er det vanskelig for tradere å utnytte formasjonen. Det gjør at hovedfokuset kan være å heller forsøke å unngå disse.

Whipsaw

Bull trapen er en formasjon kalles ofte whipsaw formasjoner eller dead cat bounce. Disse tekniske formasjonene oppstår som regel i volatile markeder hvor det er vanskelig å forutse kursutviklingen. Midt inne i det fallende markedet kan tradere som går long gå i fella, mens shortere kan gå i fella når markedet har bunnet ut. Selve bevegelsen skjer forholdsvis raskt med en opp og ned bevegelse, noe som har gitt navnet whipsaw.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av bull trap i trading

Som nevnt er dette en teknisk formasjon som ikke er enkel å oppdage. Ofte er det tradere som er redde for å miste oppgang som blir fanget i fellen. For å unngå å havne i fellen gjelder det å se etter andre positive signaler som kan underbygge at vi har et trendskifte. Dette kan være for eksempel tekniske vendeformasjoner eller indikatorer som viser trendskifte. Manglende signaler kan derimot tyde på at et eventuelt kursløft kun er en bull trap, og at det kan være bedre å avvente situasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine + 12 =