Meny Lukk

D/E

D/E - Debt to Equity

Gjeld i forhold til egenkapital er et viktig forholdstall som kan si noe om hvordan selskapet kan klare seg gjennom vanskelige perioder. D/E viser hvordan selskapet er finansiert, og kan tolkes som selskapets gearing. Med andre ord, Debt to Equity kan gi viktig informasjon om risiko.

D/E – Debt to Equity

Debt to Equity regnes ganske enkelt ut ved å dele gjeld på egenkapital. Dette er informasjon som er lett tilgjengelig i balansen i børsnoterte selskapers resultatrapporter. Som nevnt kan multippelen være et viktig mål på hvor høyt gearet et selskap er. Men, den er også nyttig ved at den kan brukes til å danne en formening om hvordan aksjeselskapet kan klare seg i en situasjon hvor markedet er svakt. Jo lavere D/E verdien er, jo sterkere vil normalt selskapet være til å kunne ri av stormen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om fundamantal analyse

Praktisk bruk av D/E

Debt to Equity er en multippel, og multipler har sine klare begrensninger. De er først og fremst nyttige ved at man raskt kan sammenligne selskaper som driver i samme bransje, for deretter å velge ut det som ser sterkest ut og gjøre en mer grundig finansanalyse. Ofte vil investorer kun se på langsiktig gjeld siden denne har en annen risiko enn den kortsiktige gjelden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six − four =