Meny Lukk

Swing high og swing low

Swing high og swing low topper og bunner

I et chart for en aksjekurs kan vi finne topper og bunner hvor aksjekursen har byttet retning. Disse kalles for swing high og swing low, og er grunnleggende innenfor teknisk analyse.

nel aksjen topper bunner swing high swing low

Swing high og swing low

En swing high er et nivå i kursen hvor kursen er på sitt aller høyeste før den vender ned. En swing low er derimot et nivå i kursen hvor kursen er på sitt laveste før den vender opp. Swing highs og swing lows er spesielt viktige for å finne tekniske trender. I en stigende trend vil vi kunne se swing highs og swing lows som stadig settes på høyere nivåer. Motsatt er det i en fallende trend. Her vil både topper og bunner dannes på lavere nivåer.

I chartet for NEL aksjen kan vi se at det helt i starten av 2020 ble dannet en swing high. Kursen faller så tilbake, og det dannes en swing low. Kursen stigere videre, og det dannes igjen en ny topp før kursen vender ned og det dannes en bunn. Både topp og bunn er på høyere nivåer enn de foregående, noe som viser at kursen utvikler seg innenfor en stigende trend.

I slutten av februar 2020 dannes det en topp og vi får et kraftig fall. Den nye bunnen dannes på et nivå som er under foregående bunn. Toppen vi får etter denne bunnen er også under foregående topp. Det betyr at vi har en fallende trend i aksjekursen.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Swing high og swing low i trading

Som nevnt er topper og bunner eller swing high og swing low viktige for å finne tekniske trender. Trender i seg selv kan brukes i trendtrading, og ofte vil bunner kunne gi viktige signaler om å kjøpe en aksje. For å unngå falske signaler benyttes det ofte tekniske indikatorer som enten viser om en aksje er oversolgt eller overkjøpt, som for eksempel RSI. Trendindikatorer kan også være nyttige i denne sammenhengen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × three =