Meny Lukk

Tegningsretter

hva er Tegningsretter tegningsrett

I enkelte tilfeller kan et selskap ønske å utvide aksjekapitalen. Dette kan gjøres gjennom en fortrinnsrettet emisjon mot eksisterende aksjonærer som mottar tegningsretter.

Tegningsrett

En tegningsrett er en rettighet til å kjøpe et bestemt antall aksjer i en emisjon til en bestemt kurs på en bestemt dato. Tegningsretter er omsettelige, noe som betyr at de kan både kjøpes og selges på børs. Tegningsrettene blir i første omgang delt ut til aksjonærene og antallet er bestemt av hvor mange aksjer aksjonæren eier den datoen aksjen går ex tegningsrett.

  • CFD og aksjer
  • Ingen kurtasje
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Lær mer om aksjer

Praktisk bruk av tegningsretter

Når du mottar tegningsretter kan du enten velge å selge disse dersom du ikke ønsker å delta i emisjonen. Følgen av dette er at din eierandel i aksjeselskapet vil bli utvannet. Det er også mulig å beholde tegningsrettene, selv om du ikke ønsker å delta i emisjonen. Men, etter at tegningsperioden er over vil tegningsrettene falle fra og du vil tape verdien av tegningsrettene som du kunne ha solgt på markedet.

Dersom du ønsker å tegne aksjer i emisjonen må du oppgi dette til kontofører. Her må du oppgi antall aksjer du ønsker å kjøpe. I enkelte tilfeller kan du overtegne, altså kjøpe flere aksjer enn du har rett til. Dersom du ønsker å kjøpe flere aksjer kan du også kjøpe tegningsretter i markedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − 8 =

%d bloggere liker dette: