Meny Lukk

Tegningsretter

hva er Tegningsretter tegningsrett

I enkelte tilfeller kan et selskap ønske å utvide aksjekapitalen. Dette kan gjøres gjennom en fortrinnsrettet emisjon mot eksisterende aksjonærer som mottar tegningsretter.

Tegningsrett

En tegningsrett er en rettighet til å kjøpe et bestemt antall aksjer i en emisjon til en bestemt kurs på en bestemt dato. Tegningsretter er omsettelige, noe som betyr at de kan både kjøpes og selges på børs. Tegningsrettene blir i første omgang delt ut til aksjonærene og antallet er bestemt av hvor mange aksjer aksjonæren eier den datoen aksjen går ex tegningsrett.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om aksjer

Praktisk bruk av tegningsretter

Når du mottar tegningsretter kan du enten velge å selge disse dersom du ikke ønsker å delta i emisjonen. Følgen av dette er at din eierandel i aksjeselskapet vil bli utvannet. Det er også mulig å beholde tegningsrettene, selv om du ikke ønsker å delta i emisjonen. Men, etter at tegningsperioden er over vil tegningsrettene falle fra og du vil tape verdien av tegningsrettene som du kunne ha solgt på markedet.

Dersom du ønsker å tegne aksjer i emisjonen må du oppgi dette til kontofører. Her må du oppgi antall aksjer du ønsker å kjøpe. I enkelte tilfeller kan du overtegne, altså kjøpe flere aksjer enn du har rett til. Dersom du ønsker å kjøpe flere aksjer kan du også kjøpe tegningsretter i markedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 + 3 =