Meny Lukk

Bear marked

Bear marked market bjørn aksjer trading

I perioder hvor kursene faller over lengre tid kan vi ha det som kalles for et bear marked.

Bear marked

Selve definisjonen på et bear marked er utydelig. Dette er et begrep som beskriver et marked hvor kursene er fallende. Men, det er flere meninger om hvor mye kursene må falle før bear markedet er etablert. En vanlig oppfatning er at markedet faller med minst 20 % fra den foregående toppen i et bull marked, til bear markedet igjen blir avbrutt av et nytt bull marked.

I løpet av perioden med fallende kurser og pessimistiske aktører kan vi ha kortere perioder med stigende kurser. Mens disse korte periodene kalles for korreksjoner i et bull marked, blir disse ofte kalt en bull trap når vi er i et bear marked.

Bear markedet vil ofte oppstå i det konjunkturen har nådd toppen. Perioden vil pågå frem til bull markedet begynner vi ser slutten på en lavkonjunktur. Hvor lenge bear markedet varer vil variere, men det er vanlig at de strekker seg over to måneder eller mer.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om markedsbevegelser

Bear markeder og trading

Det er som kjent vanskelig å time markedet, men det er flere metoder som kan brukes for å se om det er sannsynlig at vi kan få et bear marked. Den kanskje viktigste metoden er å følge med på ledende indikatorer som Yield kurve, Non Farm Payrolls eller Consumer Confidence Index.

I lange perioder med svak eller til og med negativ økonomisk vekst vil de sykliske aksjene gjøre det svakt. Årsaken til dette er at de i stor grad følger den generelle økonomiske utviklingen. Defensive aksjer med lav beta vil derimot ofte gjøre det relativt bedre. Det gjør at mange investorer vekter seg opp i de defensive aksjene og ned i sykliske aksjer når den økonomiske konjunkturen nærmer seg toppen.

For tradere kan bear markedet gir muligheter for shorthandel. Shorting går ut på å låne aksjer som selges i markedet. Dersom kursen på aksjene faller vil traderen kunne kjøpe dem tilbake til lavere kurs og beholde differansen når aksjene leveres tilbake til utlåner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 + sixteen =