Meny Lukk

Bear marked

Bear marked market bjørn aksjer trading

I perioder hvor kursene faller over lengre tid kan vi ha det som kalles for et bear marked.

Bear marked

Selve definisjonen på et bear marked er utydelig. Dette er et begrep som beskriver et marked hvor kursene er fallende. Men, det er flere meninger om hvor mye kursene må falle før bear markedet er etablert. En vanlig oppfatning er at markedet faller med minst 20 % fra den foregående toppen i et bull marked, til bear markedet igjen blir avbrutt av et nytt bull marked.

I løpet av perioden med fallende kurser og pessimistiske aktører kan vi ha kortere perioder med stigende kurser. Mens disse korte periodene kalles for korreksjoner i et bull marked, blir disse ofte kalt en bull trap når vi er i et bear marked.

Bear markedet vil ofte oppstå i det konjunkturen har nådd toppen. Perioden vil pågå frem til bull markedet begynner vi ser slutten på en lavkonjunktur. Hvor lenge bear markedet varer vil variere, men det er vanlig at de strekker seg over to måneder eller mer.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om markedsbevegelser

Bear markeder og trading

Det er som kjent vanskelig å time markedet, men det er flere metoder som kan brukes for å se om det er sannsynlig at vi kan få et bear marked. Den kanskje viktigste metoden er å følge med på ledende indikatorer som Yield kurve, Non Farm Payrolls eller Consumer Confidence Index.

I lange perioder med svak eller til og med negativ økonomisk vekst vil de sykliske aksjene gjøre det svakt. Årsaken til dette er at de i stor grad følger den generelle økonomiske utviklingen. Defensive aksjer med lav beta vil derimot ofte gjøre det relativt bedre. Det gjør at mange investorer vekter seg opp i de defensive aksjene og ned i sykliske aksjer når den økonomiske konjunkturen nærmer seg toppen.

For tradere kan bear markedet gir muligheter for shorthandel. Shorting går ut på å låne aksjer som selges i markedet. Dersom kursen på aksjene faller vil traderen kunne kjøpe dem tilbake til lavere kurs og beholde differansen når aksjene leveres tilbake til utlåner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × three =