Meny Lukk

Bull marked

Bull marked market okse aksjer trading

The trend is your friend, og det er nok spesielt et bull marked som er tradernes og investorenes beste venn.

Bull marked

Det er ingen eksakt definisjon på hva som kjennetegner et bull marked. I videste forstand er bull markedet en aksjekurs, indeks eller annet marked som over lengre tid stiger. Blant mange aktører er det likevel en utbredt mening om at bull markeder er en periode med minst 20 % stigning mellom to bear markeder.

I periodene vi har bull markeder er aktørene preget av optimisme og forventninger om at sterke resultater kommer til fortsette over lengre tid. I løpet av et bull marked kan vi ha flere korreksjoner, men bull markedet fortsetter helt til det har blitt avbrutt av et bear marked.

Som nevnt kommer bull markedene i perioden mellom to bear markeder. Et bear marked er definert ved at kursen/e faller minst 20 %. Dette gjør at det ofte er i slutten av en lavkonjunktur at bull markedet starter. Avslutningen kan vi derimot få når konjunkturen når sin sterkeste veksttakt.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om markedsbevegelser

Bull markeder og trading

Ofte er det sykliske aksjer som begynner å bevege seg raskest oppover i starten av bull markedet. Sykliske aksjer er kjennetegnet ved at de i stor grad følger utviklingen i økonomien. Det gjør at disse aksjene faller når veksten i økonomien faller, og stiger når veksten øker. I løpet av bull markedet er det også de sykliske aksjene som kan gjøre det best.

For å finne bull markeder kan det benyttes teknisk analyse. Vanlige metoder er å bruke indikatorer som finner tekniske trender. Dette kan være glidende gjennomsnitt, MACD eller ulike momentum indikatorer. Når den stigende trenden har blitt etablert er det også mulig å bruke tekniske trender som tegnes inn på chartet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × four =