Meny Lukk

Dollar-Cost Averaging

Dollar-Cost Averaging dca tradingstrategi

Timing av aksjekjøp er som kjent en vanskelig oppgave, men med Dollar-Cost Averaging kan gi deg god kjøpskurs over tid.

DCA – Dollar-Cost Averaging

DCA er en enkel strategi som passer godt for langsiktige investorer og investorer som vil bygge opp en veldiversifisert portefølje og formue. Aksjestrategien går ut på å dele opp summen som skal investeres, og kjøpe aksjer over tid. Dette er også en aksjestrategi som kan benyttes som en spareplan hvor du kjøper aksjer på månedlig basis eller lengre perioder.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Aksjekjøpene gjennomføres uten hensyn til markedsbevegelser, og gjøres med faste intervaller. Dette gjør at man ikke trenger å bruke tid og ressurser på å prøve å time markedet. Nettopp ved å spre kjøpene over tid vil man unngå å lage en stor portefølje når kursene er i topp. Altså vil porteføljen ha en inngangskurs som er et gjennomsnitt av kursene som har vært i perioden kjøpene ble gjennomført.

Strategien passer godt for investorer som vil bygge opp en portefølje og formue over tid. Metoden kan også brukes til å nøytralisere kortsiktig volatilitet i markedet.

Dollar-Cost Averaging kan som nevnt brukes til å bygge opp en aksjeportefølje, men strategien kan også brukes til å investere i fond eller ETF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine − 7 =