Meny Lukk

Markedsordre og limit ordre

hva er Markedsordre og limit ordre

Det er kun kursen som er forskjellig mellom en markedsordre og en limit ordre. Selv om forskjellen er liten er den veldig viktig.

Markedsordre

En markedsordre er en kjøps- eller salgsordre hvor kun antallet aksjer er spesifisert. Det betyr at ordren blir fullført til beste kurs. Det betyr at du enten for solgt til høyeste budkurs eller kjøpt til laveste tilbudskurs. Dette kan være en ulempe dersom det oppstår plutselig volatilitet i kursen. På grunn av endringer i budkursen eller tilbudskursen kan du oppleve slippage eller at det er stor forskjell mellom faktisk kurs og forventet kurs.

  • Kun angitt antall aksjer

Limit ordre

En limit ordre er derimot en kjøps- eller salgsordre hvor både antallet aksjer og kursen du er villig å selge eller kjøpe til er spesifisert. Fordelen ved å legge inn kjøps- eller salgskurs er at du unngår slippage. Men, ulempen her er at du kan oppleve at du ikke får solgt eller kjøpt aksjer, dersom limit kursen er for høy slik at ingen vil kjøpe, eller at den er for lav slik at du ikke får kjøpt aksjer.

  • Antall aksjer
  • Kjøps/salgskurs
Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om trading

Praktisk bruk av markedsordre og limit ordre i trading

Slippage kan medføre at du kjøper aksjer til en langt høyere kurs enn du forventet. Samtidig kan det medføre at du selger aksjer til en langt lavere kurs enn forventet. I begge tilfeller kan dette medføre tap. Dette kan unngås ved å bruke limit ordre. Men, her vil du kunne risikere at din ordre ikke blir utført, noe som betyr at du da ikke får kjøpt aksjer eller solgt aksjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − 7 =