Meny Lukk

Minsky Moment

Hyman Minsky Moment

By Pontificador – Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Et Minsky Moment er tidspunktet hvor en markedskollaps begynner etter en periode hvor tradere og investorer har vært overoptimistiske og spekulative.

Minsky Moment

Et bull marked vil før eller senere bli avbrutt av et bear marked, og det er tidspunktet mellom disse vi får et Minsky Moment. I slutten av et bull marked er investorer og tradere ofte overoptimistiske og euforiske. Investorene har forventninger om at kursene aldri kommer til å falle. Dette kan føre til kraftig overprising av aksjer og at det dannes bobler. Når boblen sprekker har vi et Minsky Moment, og kursene vil falle kraftig.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Hyman Minsky

Hyman Philip Minsky er en amerikansk samfunnsøkonom som hadde en stilling som professor på Washington University. Arbeidet hans gikk ut på å lage forklaringer og forståelse for hvordan finansielle kriser fungerer.

I 1974 skrev Minsky “A fundamental characteristic of our economy, is that the financial system swings between robustness and fragility and these swings are an integral part of the process that generates business cycles.”

Med andre ord mente han at oppbygning av bobler var unngåelig i en fri markedsøkonomi med mindre staten grep inn for å forhindre dette med regulering, intervenering fra sentralbanken og andre verktøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 + nine =