Meny Lukk

Slippage

hva er Slippage aksjer trading

Når det er høy volatilitet i markedet kan kjøps- og salgskursene endres raskt. Dersom det er stor forskjell mellom forventet og faktisk kurs har vi slippage.

Slippage

Slippage kan oppstå i markedet når det er høy volatilitet. I et normalt marked vil spread holde seg ganske stabilt, men dersom det kommer nyheter kan dette føre til at tilbud og etterspørsel etter en aksje endres.

For eksempel kan gode nyheter føre til at aksjene som ligger til salgs trekkes tilbake. Dette kan gjøre at tilbudskursen øker kraftig på kort tid. Dersom du i dette tilfellet legger inn en best ordre uten kurs limit vil du kjøpe til den laveste tilbudskursen, og dersom tilbudskursen gjorde et hopp når du kjøpte vil du få slippage siden faktisk kjøpskurs er over forventet kjøpskurs.

Motsatt kan negative nyheter føre til at budkursen faller kraftig. Den dårlige nyheten fører til at de som var interesserte i å kjøpe trekker kjøpsordrene sine, noe som fører til at budkursen faller kraftig. Dersom du vil selge aksjer i dette tilfellet med en best ordre, vil du selge til høyeste budkurs. Dersom budkursen har falt kan dette føre til at forventet salgskurs er langt høyere enn faktisk salgskurs.

I mange markeder er et robottrading, og dette kan også føre til slippage. High Frequency Trading går ut på å sende ordre lynraskt til markedet, og dersom disse ordrene trekkes tilbake vil dette kunne føre til fall i budkurser.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om trading

Trading og slippage

Slippage kan gi større tap og mindre gevinster. Men, det finnes metoder for å unngå slippage. Først og fremst er det viktig å bruke limit ordre hvor du har lagt inn en kurs du er villig å betale eller selge til. Ved å gjøre dette kan du unngå å kjøpe aksjer til en kurs langt over hva du tenkte å betale dersom kursen gjør et plutselig hopp. Deretter kan du hos enkelte nettmeglere få garantert stop/loss. Dette er en handel som har høyere kostnader, men samtidig vil du garantert få solgt ut aksjen til kursen du har fastsatt dersom stop/loss ordren blir trigget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 − 3 =