Meny Lukk

Spread

hva er Spread aksjer

Innenfor trading og investering er spread forskjellen mellom den høyeste budkursen og den laveste tilbudskursen.

Spread

Forskjellen mellom den høyeste kursen noen er villige å tilby og den laveste kursen noen er villige å selge en aksje til er spread. Dette med fører at spreaden er en indirekte kostnad på grunn av at aksjene som blir kjøpt til laveste tilbudskurs da vil være verdt den høyeste budkursen som ligger under tilbudskursen.

Spread kan fortelle mye om likviditeten i markedet. Dersom spreaden er liten vil dette indikere at aksjen er hyppig omsatt. Er derimot spreaden stor vil det bety at det er lite omsetning i aksjen. I tilfeller med høy volatilitet kan spreaden endres raskt, noe som kan føre til forventet kurs vil avvike fra faktisk kurs. Dette kalles slippage, og kan blant annet føre til at stop/loss ordre ikke blir gjennomført.

Spreaden kan også være den direkte kostnaden som kommer med kjøp og salg av aksjer. Dersom du handler CFD hos en market maker, vil spreaden som regel være den eneste kostnaden med mindre du shorter eller bruker gearing i tillegg.

  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer fra hele verden
  • 16 børser
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om trading

Trading og spread

For tradere med kort investeringshorisont er det viktig å ikke trade aksjer med lav volatilitet og høy spread. Dersom spreaden er høy vil dette kunne medføre at tap blir enda større på grunn av den relativt lavere salgskursen. Motsatt kan også gevinster blir mindre.

For tradere som benytter seg av market makere vil spreaden være hovedkostnaden, og ved høy aktivitet kan kostnaden bli høy. Derfor er det også viktig å finne aksjer hvor spreaden er lav i dette tilfellet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: