Meny Lukk

TradingView vurdering

TradingView vurdering anmeldelse realtidskurser teknisk analyse verktøy

TradingView er ikke en markedsplass eller nettmegler, men de er en av de ledende leverandørene av teknisk analyse verktøy. Tjenesten er tilgjengelig i både en gratis og betalt versjoner, og det er uten tvil mange fordeler ved å bruke en av de betalte versjonene. Når det er sagt, så kan vi også legge til at gratis versjonen hamler opp med det meste vi har prøvd hittil, og du kan prøve en av de betalte versjonene gratis i 30 dager.

 • Instrumenter: Aksjer, forex, CFD, terminer, indekser, obligasjoner, krypto, makro
 • Verktøy: Teknisk analyse, Back Testing, Screener, Makro Data, Finansiell Data, Alarmer, Forum, App
 • Nettside: www.tradingview.com
tradingview gratis teknisk analyse verktøy

TradingView teknisk analyse verktøy

Dersom du har lite erfaring med teknisk analyse verktøy kan TradingView virke uoverkommelig. Som du kan se på skjermdumpen over har du mange tilgjengelige verktøy. Likevel krever det ikke mye mer enn 30 minutter før du har kontroll på de aller viktigste funksjonene. Over årene har vi testet flere ulike teknisk analyse verktøy, men så langt har vi ikke kommet over mange som har de samme mulighetene som TradingView teknisk analyse.

Utvalget av tekniske indikatorer er stort. Faktisk kan du finne over 100 forskjellige. Videre har du over 50 ulike verktøy som kan brukes til å tegne inn tekniske trender, støtte, motstand eller formasjoner. Når du har lært det å bruke disse kan du sette deg mer inn i hvordan de mer avanserte verktøyene fungerer. Du har alarmer som gir deg beskjed om brudd, og ikke minst en Back Testing funksjon som kan vise deg hvilke resultater en tradingstrategi hadde gitt deg.

TradingView har ulike abonnementer, og det mest grunnleggende er gratis. Ellers varierer prisen fra $14,95 til $59,95. Du kan også prøve de betalte abonnementene gratis i 30 dager. Velger du å tegne et betalt abonnement kan du få 16 % rabatt ved å betale for et år av gangen. Verver du en venn vil både du og den du verver motta $30 i store credit som kan brukes til å kjøpe abonnement.

Finansielle instrumenter og data

Som nevnt er ikke TradingView en nettmegler eller markedsplass. Dette er først og fremst et teknisk analyse verktøy. Men, på grunn av sitt store utvalg av finansielle instrumenter er det et verktøy som passer deg uansett hvilken handelsplattform du bruker.

For oss norske tradere og investorer er det gjerne Oslo Børs som er viktigst, og på TradingView får du realtidskurser på aksjer notert på OBX, OSEAX, ME og OA. Videre kan du også se realtidskurser på aksjer fra hele verden, valuta, CFD, indekser, futures, obligasjoner og obligasjoner.

Makroøkonomiske tall er kjent for å kunne driver kurser, noe som kan være viktige muligheter å utnytte dersom du trader. Med Economic Calendar har du full oversikt over når de viktige tallene slippes og hva som er forventet. Kalenderen blir oppdatert i realtid slik at du får oversikt over hvordan resultatet ble.

 • Aksjer
 • Forex
 • CFD
 • Futures
 • Indekser
 • Obligasjoner
 • Krypto
 • Makro

Fundamental og teknisk analyse

En ting vi har savnet hos mange av nettmeglerne vi har testet, og på andre teknisk analyse verktøy er muligheten til å se utviklingen i multipler som P/E, P/B, direkteavkastning eller PEG over tid. Du kan også se grafer med EPS og andre viktige tall. Dette er riktignok ikke teknisk analyse, men det er informasjon som er viktig å ta med seg. Denne dataen er tilgjengelig på TradingView, også for norske aksjer.

Når det kommer til teknisk analyse har TradingView alt du trenger og litt til. Realtidskurser, et stort antall tekniske indikatorer og verktøy til å tegne støtte, motstand, trender og formasjoner. Noe som gjør at TradingView teknisk analyse verktøy skiller seg ut er at volum er tilgjengelig, og dette er viktig for å kunne luke ut falske signaler eller for å kunne oppdage endringer i sentimentet tidlig.

 • Realtidskurser
 • Teknisk støtte og motstand
 • Tekniske trender
 • Tekniske formasjoner
 • Tekniske indikatorer
 • Volum
 • Multipler
 • Cash flow
 • Balanse
 • Rapporter

Verktøy

De forskjellige betalte programmene skiller seg ut ved at du blant annet får tilgang til flere verktøy. I basisprogrammet som er gratis har du mange nyttige verktøy, men for en relativt billig penge kan du få flere verktøy i kassen som kan være av stor verdi når du skal lage tekniske analyser eller teste ut forskjellige tradingstrategier.

Back testing av strategier

Dersom du vil teste ulike strategier for trading kan du gjøre dette på TradingView. Pine Script er en algoritme som lar deg tilpasse tekniske indikatorer og strategier for så å kjøre de gjennom Bar Replay eller Strategy Backtesting for å se resultatet strategien hadde gitt. Pine Script er tilgjengelig også i gratisversjonen av TradingView tekniske analyse verktøy.

Screener

Å finne aksjer som har bestemte kvaliteter er en krevende jobb som tar mye tid. Men, ved å bruke Screener kan du finne aksjen som har best direkteavkastning på den børsen du er interessert i, aksjene som har en bestemt P/E eller har gitt best avkastning over tid og er i en sterk stigende trend. Dette verktøyet er tilgjengelig i alle programmene, men du har flere valg i de betalte versjonene.

Alarmer

Alarmer kan gi deg beskjed via push, SMS, pop up eller mail når bestemte kriterier er oppfylt. I alt kan du sette alarmer på 12 forskjellige hendelser som brudd ut av formasjoner eller at en teknisk indikator gir et signal. Denne funksjonen er også tilgjengelig for alle, men antall alarmer og varigheten på disse avhenger av hvilket program du bruker.

Forum

Å delta i et aksjeforum har mange fordeler. På TradingView kan du få tekniske analyser fra andre tradere, delta i disuksjoner og komme over mye nyttig informasjon om både tradingmuligheter og teknisk analyse generelt. Her vil mulighetene du har være begrenset av hvilket abonnement du har.

Les vurderinger av nettmeglere

TradingView vurdering anmeldelse realtidskurser teknisk analyse verktøy
erfaringer skatt svindel skilling trading cfd ctrader metatrader krypto aksjer kurtasje
erfaring svindel pepperstone trygt kurtasje skatt trade trading
Nordnet vurdering anmeldelse trading aksjeforum
eToro vurdering etoro norge etoro erfaringer

Registrering på TradingView

Registrering for å bli medlem på TradingView er gjort på noen få enkle steg, og dersom du har en Facebook konto eller Gmail konto kan du åpne konto med disse. I tillegg kan du åpne konto på gamlemåten ved å lage brukernavn og passord, og skrive inn din mailadresse.

 1. Gå til www.tradingview.com og trykk på Join For Free
 2. Registrer med Google eller Facebook, eller fyll inn brukernavn, mail og passord
 3. Velg program

Priser

Vi må kunne si at dette er et veldig godt teknisk analyse verktøy som er tilgjengelig for en lav pris. Alternativene som har de samme verktøyene koster ofte langt mer enn TradingView. At det også er mulig å prøve de betalte løsningene gratis i 30 dager trekker opp. Prisene som er oppgitt her er månedspriser. Tegner du deg som medlem for 1 år vil du få 16 % rabatt.

 • Basic: Gratis
 • Pro: $14,95 pr mnd
 • Pro+: $29,95 pr mnd
 • Premium: $59,95 pr mnd

Brukervennlighet

Som nevnt, dersom du har lite erfaring med bruk av teknisk analyse verktøy vil det ta litt tid å sette seg inn i selv det mest grunnleggende på TradingView. Det vil også ta litt mer tid å sette seg inn i de mer avanserte funksjonene. Når det er sagt, så vil vi også gjenta at det er verdt å sette av litt tid til å lære seg hvordan dette fungerer.

Noe vi liker godt er den store fleksibiliteten til TradingView teknisk analyse verktøy. Det er 12 forskjellige charts du kan velge mellom. Du kan justere bredde på støtte og motstandsnivåer. Du kan velge mellom vanlig graf eller candlesticks. I alt har du en stor grad av frihet og muligheter for tilpasning når du først har lært deg å bruke systemet.

TradingView app og software

Et så avansert teknisk analyse verktøy som TradingView er selvsagt beregnet for bruk på pc og ikke på mobil. Samtidig er folk så mye på farten og har derfor ikke mulighet til å sjekke markedet på pc hele tiden. Derfor finnes det app for både iOS og Android.

Appen har i stor grad de samme verktøyene og mulighetene som på pc, men det er klart at brukervennligheten synker flere hakk på grunn av at en liten mobilskjerm er rett og slett for liten.

Selv om brukervennligheten er lavere vil vi anbefale appen, da denne kan gi deg push notifications dersom en av alarmene du har satt opp går. Noe annet vi liker godt er at de tekniske analysene du har laget på pc også er tilgjengelig på mobil når du logger inn på appen.

TradingView app og software teknisk analyse verktøy

TradingView kundeservice

Siden dette er et teknisk analyse verktøy og ikke en nettmegler eller markedsplass er ikke kundeservice det aller viktigste. Kundeservice er tilgjengelig, du kan lage en ticket og de vil svare så raskt som mulig. Tradere med betalte programmer vil bli prioritert av kundeservice. I de fleste tilfeller kan du også få de svarene eller informasjonen du trenger i FAQen.

 • Ticket system

Åpne konto på TradingView

Dersom du driver med teknisk analyse og trading er TradingView et godt teknisk analyse verktøy som kan erstatte de aller fleste andre løsninger på markedet. Det krever litt tid å sette seg inn i hvordan verktøyet fungerer, men med tanke på all informasjon du får tilgang til er det verdt å bruke litt tid på dette. Basisprogrammet er gratis, og som nytt medlem kan du prøve de betalte versjonene i 30 dager, noe som gjør dette til en no brainer. Du kan bli medlem ved å følge denne linken:

TradingView FAQ

Hva er TradingView?

TradingView er både et nettsamfunn for tradere og investorer, og et verktøy for teknisk analyse. Som medlem får du tilgang til realtidskurser fra hele verden og ikke minst et teknisk analyse verktøy som er blant de aller beste.

Hva koster det å bli medlem på TradingView?

Du kan bli medlem gratis, men ved å betale $14,95 pr måned blir du Pro medlem og får tilgang til langt flere verktøy. Selv gratisversjonen er veldig god og kan virkelig anbefales dersom du ser etter et verktøy for tekniske analyser.

Hvilke tjenester tilbyr TradingView?

Først og fremst er dette både et nettsamfunn for tradere og investorer, og et kraftig teknisk analyse verktøy. Du får realtidskurser for aksjer, indekser, forex, CFD og mye mer. I tillegg har du tilgang til makrotall og økonomisk kalender.

Kan jeg bruke TradingView på mobil?

Ja, TradingView er tilgjengelig på mobil slik at du kan hold deg oppdatert på markedet når og hvor som helst via nettleseren din. Du kan også laste ned app for iOS og Android.

Kan jeg prøve TradingView gratis?

Ja, det koster ingenting å bli medlem. I tillegg kan du prøve Pro-versjonen av TradingView gratis i 30 dager. Dersom du vil åpne opp alle verktøy kan du velge mellom flere ulike abonnementer som koster fra $14,95 pr måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − 8 =