Meny Lukk

Dividend Capture Strategy

Dividend Capture Strategy strategi for utbytteaksjer

Normalt er utbytte noe langsiktige investorer sikter seg inn mot, men Dividend Capture Strategy er en kortsiktig aksjestrategi for trading.

Dividend Capture Strategy

I motsetning til den klassiske og enkle kjøp og hold strategien hvor man kjøper utbytteaksjer som over tid gir en god yield handler Dividend Capture Strategy om å kun holde aksjene i en kort periode slik at du mottar utbytte. De hyppige transaksjonene medfører kostnader, men strategien kan likevel gi god avkastning.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Aksjeselskaper kan utbetale utbytte en gang i året, to ganger i året, hvert kvartal, eller hver måned. I Norge er det som regel en eller to ganger i året utbyttet blir utbetalt. Dette passer også godt for denne tradingstrategien siden det har vist seg at å sikte seg inn mot relativt store utbytter har gitt bedre resultater.

For å bruke denne strategien er det viktig å ha oversikt over når de ulike aksjeselskapene utbetaler utbytte. I tillegg kreves det kjennskap til et par tekniske begreper. De fleste som har erfaring med aksjer kjenner til disse, men dersom du er nybegynner får du dem her:

  • Declaration day: Den datoen styret vedtar utbetaling av utbytte
  • Ex div: Den dagen aksjen omsettes uten rett til utbytte
  • Date of record: Dagen aksjeselskapet henter aksjonærliste for å finne aksjonærene som har rett til å motta utbytte
  • Pay date: Dagen utbyttet blir utbetalt til aksjonærer

Som nevnt er dette en enkel strategi for trading av aksjer. Du trenger ingen kunnskap om hverken teknisk eller fundamantal analyse. Det eneste som trengs er å vite når de forskjellige selskapene har ex div. Når du bruker denne strategien kjøper du aksjer før ex div slik at du har rett til å motta utbytte.

Ofte vil aksjen falle noe tilbake på ex div, men ofte faller den mindre enn verdien av utbyttet. Når du så har sikret deg retten til å motta utbytte selger du aksjen. På papiret kan dette ofte være med et lite tap, men i mange tilfeller vil dette blir mer enn dekket opp av utbyttet du mottar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 − six =