Meny Lukk

Partrading

Partrading aksjestrategi aksjepar trading

Ved å innta både en longposisjon og en shortposisjon kan du oppnå en nøytral markedsrisiko. Denne aksjestrategien kalles for partrading.

Partrading

Partrading er en tradingstrategi som ble utviklet av tekniske analytikere hos Morgan Stanley på 80-tallet. Dette er en tradingstrategi som går ut på å ha en long og en short posisjon i to aksjer som korrelerer. Dette gir deg en markedsnøytral eller hedget posisjon som lar deg utnytte en stigende eller fallende trend.

Det mest grunnleggende i strategien er å studere historisk korrelasjon mellom to ulike aksjer. Aksjene må ha en sterk korrelasjon. Normalt settes det et krav om en korrelasjon på minst 0,80. Dette kan være både vanskelig og tidkrevende å finne da du må gå gjennom datasett for flere år, og ofte for flere ulike aksjepar. I tilfeller hvor korrelasjonen avviker fra den historiske korrelasjonen oppstår det muligheter for partrading.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Posisjoner åpnes ved å shorte aksjen som utvikler seg sterkest, mens man tar en long posisjon i aksjen som utvikler seg svakest. Dersom aksjene går tilbake til sin normale korrelasjon vil aksjen som bevegde seg sterkest nå utvikle seg svakere, noe som kan gi positiv avkastning fra shortposisjonen. Aksjen som gjorde det dårligere vil utvikle seg sterkere. Noe som kan gi positiv avkastning fra long posisjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × one =