Meny Lukk

Partrading

Partrading aksjestrategi aksjepar trading

Ved å innta både en longposisjon og en shortposisjon kan du oppnå en nøytral markedsrisiko. Denne aksjestrategien kalles for partrading.

Partrading

Partrading er en tradingstrategi som ble utviklet av tekniske analytikere hos Morgan Stanley på 80-tallet. Dette er en tradingstrategi som går ut på å ha en long og en short posisjon i to aksjer som korrelerer. Dette gir deg en markedsnøytral eller hedget posisjon som lar deg utnytte en stigende eller fallende trend.

Det mest grunnleggende i strategien er å studere historisk korrelasjon mellom to ulike aksjer. Aksjene må ha en sterk korrelasjon. Normalt settes det et krav om en korrelasjon på minst 0,80. Dette kan være både vanskelig og tidkrevende å finne da du må gå gjennom datasett for flere år, og ofte for flere ulike aksjepar. I tilfeller hvor korrelasjonen avviker fra den historiske korrelasjonen oppstår det muligheter for partrading.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Posisjoner åpnes ved å shorte aksjen som utvikler seg sterkest, mens man tar en long posisjon i aksjen som utvikler seg svakest. Dersom aksjene går tilbake til sin normale korrelasjon vil aksjen som bevegde seg sterkest nå utvikle seg svakere, noe som kan gi positiv avkastning fra shortposisjonen. Aksjen som gjorde det dårligere vil utvikle seg sterkere. Noe som kan gi positiv avkastning fra long posisjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − eleven =