Meny Lukk

Utbytteinvestering

Utbytteinvestering investering i utbytteaksjer aksjer med utbytte investeringsstrategi

Deler av et selskaps overskudd kan utbetales som utbytte. Utbytteinvestering er en strategi som er ansett som trygg og gir inntekt.

Utbytteinvestering

I Norge er det mest vanlig at utbytte utbetales en eller to ganger pr år. Det finnes enkelte unntak, og da er det spesielt shippingaksjer som skiller seg ut. Disse kan gjerne utbetale utbytte hvert kvartal. Utbytteinvestering er en aksjestrategi som går ut på å bygge en portefølje med aksjer som gir direkteavkastning. Direkteavkastningen kan enten reinvesteres eller gå til å dekke forbruk.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Når det kommer til valg av aksjer er det en selvfølge at aktuelle aksjer utbetaler utbytte. Utbyttet blir som regel utbetalt på grunnlag av overskuddet i selskapet, og derfor er denne investeringsstrategien ofte sett på som lavrisiko. Men, det er viktig å undersøke aksjene nærmere før du investerer, og ikke bare se på siste utbetalte utbytte.

Utbytteinvestering er en langsiktig strategi. På grunn av dette er det viktig å se at selskapet du vurderer å investere i har en solid utbyttehistorikk. Det betyr at selskapet må betale ut utbytter regelmessig, også i perioder hvor det generelle markedet er svakt. Dette gjør at defensive aksjer kan være et godt alternativ. I tillegg til at selskapet betaler ut utbytter er det også viktig at selskapet har vekst som driver aksjekursen.

Vi nevnte innledningsvis at shippingaksjer ofte kan utbetale store og regelmessige utbytter. Men, selv om shippingaksjene kan utbetale både større og flere utbytter det viktig å huske på at disse er sykliske aksjer. Faller ratene kan utbyttene utebli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × four =