Meny Lukk

Utbytteinvestering

Utbytteinvestering investering i utbytteaksjer aksjer med utbytte investeringsstrategi

Deler av et selskaps overskudd kan utbetales som utbytte. Utbytteinvestering er en strategi som er ansett som trygg og gir inntekt.

Utbytteinvestering

I Norge er det mest vanlig at utbytte utbetales en eller to ganger pr år. Det finnes enkelte unntak, og da er det spesielt shippingaksjer som skiller seg ut. Disse kan gjerne utbetale utbytte hvert kvartal. Utbytteinvestering er en aksjestrategi som går ut på å bygge en portefølje med aksjer som gir direkteavkastning. Direkteavkastningen kan enten reinvesteres eller gå til å dekke forbruk.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Når det kommer til valg av aksjer er det en selvfølge at aktuelle aksjer utbetaler utbytte. Utbyttet blir som regel utbetalt på grunnlag av overskuddet i selskapet, og derfor er denne investeringsstrategien ofte sett på som lavrisiko. Men, det er viktig å undersøke aksjene nærmere før du investerer, og ikke bare se på siste utbetalte utbytte.

Utbytteinvestering er en langsiktig strategi. På grunn av dette er det viktig å se at selskapet du vurderer å investere i har en solid utbyttehistorikk. Det betyr at selskapet må betale ut utbytter regelmessig, også i perioder hvor det generelle markedet er svakt. Dette gjør at defensive aksjer kan være et godt alternativ. I tillegg til at selskapet betaler ut utbytter er det også viktig at selskapet har vekst som driver aksjekursen.

Vi nevnte innledningsvis at shippingaksjer ofte kan utbetale store og regelmessige utbytter. Men, selv om shippingaksjene kan utbetale både større og flere utbytter det viktig å huske på at disse er sykliske aksjer. Faller ratene kan utbyttene utebli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 3 =