Meny Lukk

CAGR

Compound Annual Growth Rate - CAGR

CAGR er avkastningen en investering må gi for å vokse fra sin opprinnelige verdi til sin endelige verdi.

Compound Annual Growth Rate – CAGR

Ganske enkelt forklart er Compound Annual Growth Rate, eller CAGR, den gjennomsnittlige avkastningen en investering har gitt årlig i perioden vi ser på. Compound Annual Growth Rate er ansett for å være en av de mest nøyaktige måtene å beregne avkastning på. Men, siden dette er et gjennomsnitt kan den faktiske årlige avkastningen avvike fra Compound Annual Growth Rate. Formelen som brukes er:

CAGR = (Ending Balance/Beginning Balance)^1/n – 1

Compound Annual Growth Rate er som nevnt ikke den faktiske avkastningen investeringen har gitt. Men, det er et godt uttrykk for denne, og gjør det mulig å sammenligne ulike investeringer. En ulempe med metoden er at den ikke forteller noe om volatilitet eller risiko i investeringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *