Meny Lukk

CAGR

Compound Annual Growth Rate - CAGR

CAGR er avkastningen en investering må gi for å vokse fra sin opprinnelige verdi til sin endelige verdi.

Compound Annual Growth Rate – CAGR

Ganske enkelt forklart er Compound Annual Growth Rate, eller CAGR, den gjennomsnittlige avkastningen en investering har gitt årlig i perioden vi ser på. Compound Annual Growth Rate er ansett for å være en av de mest nøyaktige måtene å beregne avkastning på. Men, siden dette er et gjennomsnitt kan den faktiske årlige avkastningen avvike fra Compound Annual Growth Rate. Formelen som brukes er:

  • CAGR = (Ending Balance/Beginning Balance)^1/n – 1
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Compound Annual Growth Rate er som nevnt ikke den faktiske avkastningen investeringen har gitt. Men, det er et godt uttrykk for denne, og gjør det mulig å sammenligne ulike investeringer. En ulempe med metoden er at den ikke forteller noe om volatilitet eller risiko i investeringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + 15 =