Meny Lukk

Børsnotering

Børsnotering aksjenotering nye aksjer

En børsnotering er prosessen som gjøres for å kunne notere aksjer på en børs slik at de kan kjøpes og selges på børsen.

Børsnotering

På engelsk kalles en børsnotering for Initial Public Offering eller IPO. Børsen er en markedsplass hvor aksjene kan omsettes mellom kjøpere og selgere. Dette er en løsning som kan gi økt omsetning i aksjene og en bedre verdsettelse av aksjeselskapet.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Det kan være flere grunner til at eierne av aksjeselskapet vil notere selskapet på børs. Vi nevnte at en notering på børs kan gi økt omsetning og en bedre verdsettelse av aksjene. Men, med den økte omsetningen kan også eierne få en mulighet til å selge seg helt eller delvis ut av selskapet.

Både økt omsetning i aksjer og salg av deler av selskapet til andre investorer vil kunne gjøre det enklere for selskapet å øke aksjekapitalen. Dette kan gi selskapet mer penger som kan brukes til videre vekst eller nedbetaling av gjeld.

For å kunne bli notert på børs må selskapet innfri flere krav om blant annet rapportering. Dette vil gi selskapet en bedre transparens for investorene. Ved å innfri disse kravene vil selskapet også kunne bli oppfattet som mer attraktivt. En børsnotering kan dermed også sees på som et kvalitetsstempel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 18 =