Meny Lukk

Børsnotering

Børsnotering aksjenotering nye aksjer

En børsnotering er prosessen som gjøres for å kunne notere aksjer på en børs slik at de kan kjøpes og selges på børsen.

Børsnotering

På engelsk kalles en børsnotering for Initial Public Offering eller IPO. Børsen er en markedsplass hvor aksjene kan omsettes mellom kjøpere og selgere. Dette er en løsning som kan gi økt omsetning i aksjene og en bedre verdsettelse av aksjeselskapet.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Det kan være flere grunner til at eierne av aksjeselskapet vil notere selskapet på børs. Vi nevnte at en notering på børs kan gi økt omsetning og en bedre verdsettelse av aksjene. Men, med den økte omsetningen kan også eierne få en mulighet til å selge seg helt eller delvis ut av selskapet.

Både økt omsetning i aksjer og salg av deler av selskapet til andre investorer vil kunne gjøre det enklere for selskapet å øke aksjekapitalen. Dette kan gi selskapet mer penger som kan brukes til videre vekst eller nedbetaling av gjeld.

For å kunne bli notert på børs må selskapet innfri flere krav om blant annet rapportering. Dette vil gi selskapet en bedre transparens for investorene. Ved å innfri disse kravene vil selskapet også kunne bli oppfattet som mer attraktivt. En børsnotering kan dermed også sees på som et kvalitetsstempel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × three =