Meny Lukk

TRIN – Arms Index

Short-Term Trading Index trin arms index

Arms Index eller TRIN (Short-Term Trading Index) er en teknisk indikator som måler forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Med andre ord fanger denne indikatoren opp markedssentimentet.

Short-Term Trading Index trin arms index

Chart fra TradingView.

TRIN – Arms Index

Den tekniske indikatoren sammenligner antallet aksjer som stiger og antallet aksjer som faller (AD Ratio) mot volumet for stigende og fallende aksjer (AD Volume). Dette gjør at indeksen måler forholdet mellom etterspørsel og tilbud for aksjer i en indeks.

Den tekniske indikatoren ble utviklet av Richard W. Arms Jr i 1967 og har siden blitt brukt til å forutsi endringer i aksjekurser. Enkelte tradingplattformer har den tekniske indikatoren innlagt. Indeksen beregnes etter formelen:

TRIN = (Advancing Stocks/Declining Stocks) / (Advancing Volume/Declining Volume)

  • Advancing Stocks: antall aksjer som har høyere kurs den gitte dagen
  • Declining Stocks: antall aksjer som har lavere kurs den gitte dagen
  • Advancing Volume: samlet volum for aksjer med høyere kurs
  • Declining Volume: samlet volum for aksjer med lavere kurs

Arms Index forsøker å fange opp den samlede bevegelsen i en indeks ved å analysere styrken og bredden i bevegelsene. Markedet er regnet som nøytralt når verdien er 1, men siden aksjemarkedet har en bias for stigende kurser er faktisk den nøytrale verdien under 1.

Tekniske analytikere regner en verdi under 1 for å være bullish, mens verdier over 1 regnes for å være bearish. Samtidig vil verdier over 3 være regnet som et uttrykk for at markedet er for negativt, noe som kan være et kjøpssignal, og motsatt, med verdier under 0,5 kan markedet være overoptimistisk, noe som kan bety fallende kurser.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Arms Index i trading

Arms Index kan virke selvmotsigende, siden verdier over 1 er regnet for å være bear, mens verdier over 3 er regnet for bullish signaler. Samme på nedsiden, verdier under 1 er bull, mens verdier under 0,5 kan være uttrykk for at markedet er overkjøpt.

Når man trader med Arms Index ser man stort sett etter ekstremverdier, nettopp når markedet er overoptimistisk eller overpessimistisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − thirteen =