Meny Lukk

Nordnet vurdering

Nordnet vurdering anmeldelse trading aksjeforum

Nordnet er et svensk meglerforetak som ble grunnlagt i 1996. Dette gjorde at selskapet ble et av de første som tilbød aksjehandel på nett i norden. Norske Netfonds var først ute med å tilby online aksjehandel i Norge, og dette selskapet ble kjøpt opp av Nordnet i 2018. Siden har selskapet blitt et av de største meglerhusene i Norge. Som kunde hos nettmegleren kan du kjøpe aksjer og andre instrumenter notert på nordiske, europeiske og nord-amerikanske børser.

Innhold i denne vurderingen av Nordnet:

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, fond
 • Kurtasje fra 29 kr
 • Shareville aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Reklame.

Slik kan du begynne med trading på Nordnet

Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan begynne med aksjehandel på Nordnet. Denne nettmegleren tilbyr også spareavtale i fond, men her skal vi fokusere på aksjer og andre børsnoterte instrumenter. Siden denne vurderingen og anmeldelsen av Nordnet er rettet mot nybegynner skal vi vise hvordan du åpner konto og gjennomfører en aksjehandel på nett. Nettmegleren tilbyr også andre løsninger for aksjehandel, men disse er mer rettet mot mer erfarne investorer og tradere. Disse har vi kun en rask gjennomgang av i anmeldelsen.

1: Åpne tradingkonto

Det er flere gode grunner til å velge Nordnet. En fordel er at du kan registrere deg med BankID. Denne metoden kan også brukes til innlogging, selv om nettmegleren har fått en ny løsning hvor du bruker appen til å scanne en QR-kode for å logge inn. For å begynne med registreringen trykker du på den blå knappen hvor det står “Bli kunde”. Det tar ikke lang tid å bli kunde på Nordnet. De fleste vil ordne dette på noen få minutter.

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, fond
 • Kurtasje fra 29 kr
 • Shareville aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Reklame.

Nå oppgir du om du er privatperson, bedrift eller under 18. Deretter oppgir du fødsels- og personnummer, fornavn og etternavn. Så trykker du på “Gå videre”. På neste steg bekrefter du med BankID. Du er nå logget inn. Før du kan investere i aksjer må du svare på en kunnskapstest. Dette gjøres både for å sikre at du ikke får tilgang til instrumenter du ikke forstår hvordan fungerer, og for å være i tråd med AML-reglene.

Du må også velge hva slags kontoer du vil ha. På Nordnet kan du velge mellom blant annet Aksjesparekonto – ASK, Aksje- og fondskonto, eller Investeringskonto Zero – IKZ. For de fleste vil en Aksjesparekonto fungere godt. Med denne kontoen kan du kjøpe aksjer på flere børser, fond og børsnoterte fond. Denne kontotypen gir deg også fordelen med utsatt beskatning. Du kan lese mer om de ulike kontoene i denne anmeldelsen av Nordnet.

2: Gjør innskudd på kontoen

Når du skal sette inn penger på Nordnet har du kun et alternativ. Det er å bruke bankoverføring. Normalt vil det ta 1 til 2 virkedager før pengene er sendt fra banken din til de er tilgjengelig på din Nordnet-konto. Alternativt kan du bruke Trustly til å overføre penger til din konto på Nordnet. Når du skal overføre penger er det viktig at du bruker riktig KID-nummer.

Når du er logget inn på din konto velger du “OVERFØR PENGER” øverst til høyre på nettsiden. Du kan nå velge mellom Trustly eller Bankoverføring. Dersom du velger Trustly til å sette inn penger på Nordnet huker du av for Trustly og følger fremgangsmåten du får frem. Velger du bankoverføring når du skal sette inn penger vil du få oppgitt kontonummer og KID-nummer. Kopier eller skriv disse ned og logg inn i nettbanken din. Gjør en vanlig bankoverføring og husk å oppgi KID-nummer.

hvordan sette inn penger på nordnet innskudd uttak overføring kid nummer

3: Gjennomfør første handel

Når pengene du har sendt fra din bankkonto er overført eller du har satt inn penger med Trustly kan du handle aksjer. Oppe til høyre på skjermen har du et søkefelt. Her kan du enten søke på navnet til selskapet eller fondet du vil investere i, eller tickeren som er en kode for aksjen eller fondet. Trykk på søkeresultatet for å komme til informasjonssiden om aksjer hvor du også kan opprette en ordre.

Du kan velge mellom flere ordretyper på Nordnet når du skal investere i aksjer. Her har vi valgt “Enkel” under “Ordretype”. Denne ordrentypen er default, så du trenger ikke gjøre noe aktivt valg. Ordreskjemaet får du frem ved å trykke på “Kjøp-knappen oppe til høyre. I ordreskjemaet oppgir du antallet aksjer du vil kjøpe. Deretter kan du justere prisen du er villig til å betale for hver aksje. Det er ikke hos alle meglere du trenger å oppgi dette da de tilbyr best ordre. Men, ved å oppgi pris du er villig til å by kan du unngå slippage som kan påføre deg tap ved at du betaler for høy pris for aksjene dine.

Når du har oppgitt antall og pris du er villig til å by kan du trykke på “Kjøp” nederst på ordreskjemaet for å aktivere din ordre. Din ordre sendes nå ut på børs hvor selgere kan matche prisen din. Dersom noen er villige til å selge for kursen du byr vil aksjene legges til din konto. Dersom det ikke finnes selgere som er villige til å selge til kursen du byr vil du ikke få kjøpt aksjene.

I ordreskjemaet kan du også legge inn hvor lenge din ordre skal gjelde under “Gyldig til og med”. Dette kan du gjøre dersom du er villig til å se om du kan kjøpe aksjene til kursen du er villig til å by over lengre tid og ikke bare i dag.

hvordan bruke nordnet kjøpe aksjer aksjehandel steg for steg

Stop/loss på Nordnet

Aktive tradere som skal forsøke å utnytte svingninger i markedet ønsker de som regel å beskytte seg mot nedsiden eller kursfall. Dette kan gjøres ved å bruke stop loss ordre. Dette er en salgsordre som blir aktivert og utført automatisk. Under “Ordretype” velger du “Stop loss” for å bruke denne automatiske salgsordren.

Du får nå frem to nye felter hvor du kan oppgi “Triggerpris” og “Utløserbetingelser”. Triggerprisen er kursen som vil aktivere salgsordren. Utløserbetingelser angir hva som skal til for at ordren aktiveres. For å bruke stop loss på Nordnet oppgir du triggerprisen hvor du har et stop loss nivå, og velger “eller lavere” som utløserbetingelse.

hvordan bruke glidende stop loss på nordnet

Om selskapet Nordnet

Nordnet er en ledende nordisk nettbank med en visjon om å gjøre det enklere for kundene å investere og spare sine penger. Selskapet ble grunnlagt i 1996 i Sverige og har siden utvidet til Norge, Danmark og Finland. Nordnet tilbyr en bred portefølje av investerings- og spareprodukter, inkludert aksjer, fond, ETF-er, pensjonssparing og mer. Selskapet er kjent for å være innovativt og tilbyr en brukervennlig og moderne plattform for handel og investering, både via desktop og mobil.

Nordnet har over 1,2 millioner kunder og en ansattbase på over 600 personer. Selskapet har et sterkt fokus på kundeservice og har blitt anerkjent for å tilby god og personlig service til sine kunder.

Nordnet er notert på Nasdaq Stockholm og har en solid økonomisk posisjon. Selskapet er dedikert til å være en ansvarlig og bærekraftig virksomhet, med et fokus på å tilby produkter og tjenester som støtter kundenes langsiktige økonomiske suksess samtidig som de tar hensyn til miljøet og samfunnet.

Alt i alt er Nordnet en ledende aktør innenfor nettbank og investering i Norden, og selskapet fortsetter å jobbe for å gjøre det enklere og mer tilgjengelig for kundene å investere og spare penger.

Nordnet tradingplattformer

Når du registrerer deg på Nordnet får du tilgang til standardløsningen for aksjehandel, i tillegg til app og Shareville aksjeforum. Dette koster ingenting og er en god løsning for de som vil begynne med aksjehandel. Men, Nordnet tilbyr handelsløsninger og analyseverktøy som har månedlig kostnad i tillegg. Disse løsningene for aksjehandel passer best for mer erfarne tradere og investorer som har behov for mer informasjon og verktøy til handlene sine. Nordnet tilbyr realtidskurser fra enkelte børser, men også her kan du kjøpe oppdaterte kurser fra andre børser dersom du skal investere i for eksempel USA eller på London Stock Exchange.

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, fond
 • Kurtasje fra 29 kr
 • Shareville aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Reklame.

Shareville aksjeforum

nordnet forum shareville aksjeforum

For noen år siden lanserte Nordnet sitt aksjeforum, Shareville. Aksjeforumet er tilgjengelig for alle, både for nordmenn, svensker, dansker og finner. Det betyr at du kan delta i diskusjoner over landegrenser, noe som kan gi deg viktig informasjon om andre markeder og aksjer. Siden Nordnet har over 1,2 million kunder har aksjeforumet også et høyt aktivitetsnivå. Det gjør at dette er et av de beste aksjeforumene for norske investorer og tradere.

Infront Web Trader

erfaringer nordnet infront web trader

løsning. Dette er den mest grunnleggende pakken Nordnet tilbyr og prisen strekker seg fra 99 kr pr måned til 0 kr for VIP kunder. Selv om Infront Web Trader gir deg tilgang til mange nyttige verktøy for teknisk analyse er det forholdsvis enkelt å bruke. Du kan også prøve ut Infront Web Trader gratis i 14 dager før du bestemmer deg om du vil betale for tjenesten.

 • Realtidskurser
 • Nyhetsoppdateringer
 • Teknisk og fundamental analyse
 • Meglerstatistikk
 • Fra 0 til 99 kr pr mnd*

*Nye kunder, Normal, Mini og Student betaler 99 kr pr mnd, Bonus (16 – 30 kurtasjegivende sluttsedler pr mnd) betaler 49 kr pr mnd, VIP (30+ kurtasjegivende sluttsedler pr mnd) betaler 0 kr pr mnd.

Infront Active Trader

nordnet infront active trader erfaring vurdering anmeldelse

For profesjonelle tradere og aktive investorer har Nordnet Infront Active Trader. Her er prisen høyere, men samtidig får du også tilgang til langt mer informasjon og mer avanserte verktøy.

 • Som Infront Web Trader – pluss;
 • Historiske charts og intradags chart
 • Nyhetsoppdateringer fra flere kilder
 • Price alerts
 • Fundamentale analyser og prognoser for aksjer og makro
 • 799 kr pr mnd for privatkunder – 1299 kr inkl MVA pr mnd for bedriftskunder

Nordnet Autotrader

nordnet autotrader erfaringer

Nordnet Autotrader er et program som både kan gjennomføre automatiske analyser av kurser og gjennomføre handler. Analyseprogrammet kan gi deg varsler om kjøpssignaler og salgssignaler fra kursene den følger. Du kan også oppgi vilkår eller betingelser som gjør at den kan gjennomføre automatiske handler for deg.

 • Automatiske analyser
 • Kursvarsler
 • 995 kr inkl MVA pr kvartal

Nordnet App

Vil du ha en enkel, men effektiv løsning kan du laste ned Nordnet app for iOS eller Android. Med denne kan du logge inn med BankID på mobil, Touch ID, Face ID eller brukernavn og passord. Når du er logget inn kan du lage overvåkningslister og kjøpe eller selge aksjer. Med appen har du en enkel Nordnet logg inn. Du kan enkelt scanne en QR-kode for å logge inn på nett.

Markeder og instrumenter

Nordnet er en nettmegler som gir deg tilgang til flere ulike instrumenter så fremt du kan bli klassifisert riktig i forhold til kravene som må være oppfylt. For eksempel må du være profesjonell investor for å få tilgang til opsjoner, mens alle kan få tilgang til fond og aksjer. Dette, sammen med flere ulike handelplattformer, gjør at nettmegleren kan passe for de aller fleste typer investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, fond
 • Kurtasje fra 29 kr
 • Shareville aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Reklame.

Aksjer og indekser

Når du åpner en aksjekonto på Nordnet og gjennomfører det nødvendige kunnskapstestene får du tilgang til over 14000 aksjer. Det betyr at du kan investere i aksjer på alle de norske børsene og markedsplassene som Euronext Oslo, Euronext Growth, Euronext Expand Oslo og Spotlight Norge. Du kan også investere eller trade aksjer som er notert på børsene i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, USA, Canada og Storbritannia.

Dersom du ønsker å trade eller investere i indekser kan du gjøre dette med fond eller børsnoterte fond. Dette er alternativene som passer best for nybegynnere som vil ha eksponering mot indekser. For mer erfarne tradere og profesjonelle investorer kan også bull og bear sertifikater, warrants og opsjoner være et alternativ dersom du ønsker eksponering mot indeks.

Fond

Vil du gjøre en enkel investering i fond eller sette opp en spareavtale i fond kan Nordnet være et bra alternativ. Gjennom nettmegleren får du tilgang til over 800 forskjellige fond. Du kan begynne med investering i fond fra 100 kr. Enkelte fond har krav til større investeringer enn dette, men dette blir tydelig informert om på informasjonssiden om det enkelte fondet. På denne siden finner du også informasjon om historisk avkastning, fondets Beta, Alpha, Sharpe Ratio, R² og standardavvik. På de aller fleste fondene kan du også se hvilke regioner og sektorer fondet er investert i, og hvilke selskap som utgjør de største postene i fondet.

Nordnet tilbyr også sine egne fond. Blant disse har du indeksfond som gir deg eksponering mot Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, emerging markets og verden. Det finnes også et eget sektorfond som gir deg eksponering mot teknologiselskap. For de som ønsker lavere risiko kan kombinasjonsfondene Nordnet One være gode valg. Dette er fond som er investert i både aksjer og rentepapirer.

Børsnoterte fond

Børsnoterte fond eller ETF-er kan gi deg en bedre risikodiversifisering enn du kan få om du investerer i enkeltaksjer. Med en investeringskonto Zero – IKZ, eller aksje- og fondskonto på Nordnet kan du kjøpe børsnoterte fond som er notert på de amerikanske, canadiske og tyske børsene. Med en aksjesparekonto ASK kan du investere i børsnoterte fond som omsettes på den tyske børsen.

Nordnet tilbyr deg også å sette opp en månedlig spareavtale i ETF-er. Med denne avtalen kan du kjøpe opptil 4 forskjellige børsnoterte fond uten kurtasje pr måned. Du kan velge mellom over 130 børsnoterte fond når du setter opp spareavtale i børsnoterte fond på Nordnet.

Bull og bear sertifikater

Bull og bear sertifikater er instrumenter som i de fleste tilfeller passer for kortsiktig trading. Du får tilgang til bull og bear sertifikater både med og uten gearing. Velger du gearing kan du velge mellom instrumenter som har mellom 2 og 20x daglig gearing. At gearingen er daglig betyr at instrumentene justeres daglig. Med instrumentene kan du få eksponering mot aksjer, indekser, valuta og råvarer.

Warrants

En warrant er et instrument som gir deg rett til å kjøpe eller selge et underliggende instrument til en fastsatt pris på et fastsatt tidspunkt. Instrumentet har også gearing. Det finansielle instrumentet er sammenlignbart med opsjoner. Med warrants kan du få eksponering mot aksjer, indekser, renter, råvarer, valuta og kryptovaluta.

Opsjoner

Trading på Nordnet

På Nordnet kan du velge mellom flere forskjellige kontoer for aksjehandel og trading. Du kan også få høyrentekonto for sparing hos nettmegleren. Før du gjør dine valg kan det være en fordel å kjenne til forskjellene mellom disse. Det kan også være bra å sette seg inn i hvilke priser som gjelder for aksjehandel og hvilke muligheter som shorting og gearing som er tilgjengelig. Dette er hva vi skal fokusere på videre i vår anmeldelse hvor vi går gjennom våre erfaringer med Nordnet.

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, fond
 • Kurtasje fra 29 kr
 • Shareville aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Reklame.

Kontoer på Nordnet

Nordnet tilbyr også ulike pensjonskontoer, men her skal vi gå gjennom kontoene for vanlig investering og trading, i tillegg til høyrentekontoen som tilbys. Det er ganske store forskjeller på de ulike investeringskontoene, så vi anbefaler at du bruker litt tid på å sette deg inn i disse slik at du kan velge den eller de kontotypene på Nordnet som passer best for deg.

Aksje og fondskonto

Aksje- og fondskonto på Nordnet lar deg investere og trade alle tilgjengelige instrumenter på Nordnet. Det betyr at du kan investere i aksjer, fond og børsnoterte fond. I tillegg kan du også trade bull og bear sertifikater, warrants og opsjoner. Du kan også åpne valutakonto tilknyttet din aksje- og fondskonto. Dette gjør at du kan unngå automatisk veksling mellom ulike typer valuta dersom du investerer i utenlandske aksjer eller fond. Det er også mulig å søke om belåning eller gearing på aksje- og fondskonto.

 • Ingen faste kostnader
 • Tilgang til alle instrumenter
 • Valutakonto
 • Mulighet for gearing

Aksjesparekonto – ASK

Det er ingen kostnader forbundet med å åpne en aksjesparekonto – ASK på Nordnet. Med denne kontoen får du ikke tilgang til like mange aksjer, ETF og andre instrumenter som med en aksje- og fondskonto. På ASK kan du kun kjøpe aksjer, ETF-er og fond som er etablert innenfor EU og EØS. Den største fordelen med ASK konto på Nordnet er at du får utsatt skatt på avkastning. Dette betyr at du kan kjøpe og selge uten å måtte betale skatt på avkastningen. Skatt på avkastning påløper først når du tar ut mer enn du har satt inn på Nordnet ASK konto.

 • Ingen faste kostnader
 • Tilgang til aksjer, ETF og fond innenfor EU/EØS
 • Utsatt skatt på avkastning

Investeringskonto Zero – IKZ

Investeringskonto Zero – IKZ er organisert som en livsforsikring. Skattemessig gir dette deg en fordel med utsatt beskatning av avkastning. Dette har den til felles med en ASK konto, men det er også flere forskjeller. Med en IKZ konto vil du ha en årlig forsikringskostnad. Du kan også investere i aksjer, ETF og fond som er etablert utenfor EU og EØS. Aksjene du har på en IKZ konto kan lånes ut, dette kan du få en renteinntekt for. En annen viktig forskjell er at du kan bruke gearing på investeringskonto Zero.

 • Årlig forsikringskosnad fra 0,001 %
 • Tilgang til aksjer, ETF og fond utenfor EU/EØS
 • Renteinntekt fra aksjeutlån
 • Mulighet for gearing
 • Utsatt skatt på avkastning

Høyrentekonto

Kundeprogram og kurtasje på Nordnet

KundegruppeNordiske aksjerAksjer utenfor Norden
MinstekurtasjeKurtasjeMinstekurtasjeKurtasje
Velkomstpriser1kr0,035%49kr0,09%
Student1kr0,15%49kr0,20%
Mini29kr0,15%49kr0,20%
Normal79kr0,049%99kr0,10%
Bonus69kr0,04%89kr0,09%
VIP39kr0,035%79kr0,08%
 • Velkomstpriser: Gjelder for nye kunder. Inneværende og påfølgende måned.
 • Student: Under 25 år med gyldig studiebevis fra studiested godkjent av Lånekassen. Ta kontakt med kundeservice for aktivering av studentpriser.
 • Mini: For kunder som gjør handler med verdi under 52 667 kr. Kan velges under Mine Sider.
 • Normal: Standard Nordnet kurtasje. Passer best for kunder som gjør handler med verdi over 52 667 kr kr.
 • Bonus: For kunder som gjennomfører mer enn 15 handler pr måned.
 • VIP: For kunder som gjennomfører mer enn 30 handler pr måned.

Gearing

Gearing på Nordnet skiller seg ut fra andre markedsplasser. Ved første øyekast kan det virke mer komplisert her, siden hvor høy gearing du bruker avhenger av hvor godt risikodiversifisering du har i porteføljen din. Ved å spre risiko, det vil si ved å investere i forskjellige aksjeselskaper, sektorer og aksjefond kan du øke gearingen. Noe annet som er verdt å merke seg er at Nordnet tilbyr intradagskreditt som gir deg opptil 100 % gearing som kan brukes til intradag trading. Dette er posisjoner som må selges innenfor samme dag, noe som betyr at dette er et verktøy som passer best for erfarne tradere.

Shorting

Shorthandel er et nyttig verktøy som kan brukes til hedging av porteføljen, eller til å utnytte fall i aksjekursene. Nordnet tilbyr tradisjonell shorting. Det betyr at dersom du skal shorte en aksje må du først låne disse fra en annen investor. Dette betyr at du ikke alltid er garantert å kunne innta en shortposisjon. Men, Nordnet tilbyr også bear sertifikater på indekser og enkelte aksjer. Disse sertifikatene kommer både med og uten gearing, og disse kan være gode alternativer for vanlig shorthandel.

Betalinger på Nordnet

Når du skal gjøre innskudd på Nordnet har du to alternativer å velge mellom. Disse er Trustly som gir deg raske overføringer og vanlig bankoverføring. Når du skal gjøre innskudd er det viktig at du oppgir riktig KID-nummer for din konto på Nordnet. Det er ikke noe minsteinnskudd, men husk at den minste investeringen du kan gjøre i fond er 100 kr. Skal du kjøpe aksjer bør du også sette inn mer penger på Nordnet for å unngå høy kurtasjekostnad.

Dersom du vil ta ut penger fra Nordnet gjelder regelen T+2. Dette betyr at pengene fra salget av aksjer eller fond er tilgjengelig for uttak to virkedager etter salget. Men, du kan velge å ta ut penger før dette. Dersom du velger å gjøre et tidlig uttak er det viktig å huske på at det vil påløpe renter på uttaket ditt.

Lisenser, godkjenninger og sikkerhet

Med hovedkontor i Stockholm er det svenske Finansinspektionen som fører hovedtilsyn av Nordnet. Fra det norske Finanstilsynet har Nordnet alle de nødvendige tillatelsene som trengs for å tilby deres tjenester til norske sparere, tradere og investorer.

 • Finansinspektionen
 • Finanstilsynet: Mottak av innskudd og andre midler som skal tilbakebetales, Utlånsvirksomhet, Garantier og sikkerhetsstillelser, Pengemarkedsinstrumenter, Valuta, Finansielle terminkontrakter og opsjoner, Valuta- og renteinstrumenter, Omsettelige verdipapirer, Deltakelse i aksjeemisjoner og tjenesteytelser i forbindelse med disse, Porteføljeforvaltning og rådgivning, Depotvirksomhet

Nordnets nettside er kryptert med et SSL sertifikat fra DigiCert Inc. Sertifikatet krypterer all informasjon som sendes mellom din mobil eller pc og nettsiden slik at denne er utilgjengelig for uvedkommende. Sertifikatet gjør at det er trygt å oppgi personlig informasjon når du åpner en konto på Nordnet for å handle aksjer eller fond.

Norske aksjer og flere andre norske instrumenter blir registrert på din VPS-konto. Dette gjør at dine investeringer er trygge dersom Nordnet skulle gå konkurs. Utenlandske aksjer og verdipapirer oppbevares hos depotbanker i Nordnets navn. I de fleste tilfeller vil din utenlandske aksjer være beskyttet med separatistrett ved konkurs hos Nordnet eller hos depotbank. Hver kunde er også beskyttet med opptil SEK 250000 kr fra svensk investorbeskyttelse, mens innskudd er sikret opptil NOK 2 000 000 gjennom Bankenes Sikringsfond og den svenske Riksgälden.

Kundeservice på Nordnet

Noe Nordnet er flinke til er å legge ut oppdaterte bloggposter, videoer og podcaster hvor du kan lære mye nyttig om investering, aksjer, selskap og markedet. På nettsiden finner du også en nyttig FAQ som gir deg svar på vanlige spørsmål som hvordan man gjør innskudd, bruker ulike verktøy eller forklarer forskjellen på ulike ordretyper på Nordnet. For å komme i kontakt med kundeservice kan du enten sende en melding når du er logget inn på din Nordnetkonto eller du kan ringe inn.

 • FAQ
 • Blogg + podcast
 • Melding fra innlogget konto
 • 23 33 30 23 – mandag – fredag 08:30-17:00

Vår erfaring med Nordnet

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, fond
 • Kurtasje fra 29 kr
 • Shareville aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Reklame.

Nordnet FAQ

Er Nordnet trygt?

Nordnet har tillatelse fra det norske og svenske Finanstilsynet. Nettmegleren er regnet som en trygg løsning som passer for de fleste typer investorer og tradere. Aksjene du kjøper på aksjesparekonto eller aksje- og fondskonto vil være registrert på deg.

Hvordan bruke Nordnet?

Det finnes flere ulike løsninger for aksjehandel og investeringer på Nordnet. Disse går fra det enkleste som passer til nybegynnere, til komplekse handelsplattformer for proffe investorer. I vår anmeldelse kan du lese mer om de ulike handelsløsningene hos nettmegleren.

Hvilke typer indekser og aksjer kan jeg trade på Nordnet?

Hos nettmegleren får du tilgang til norske og nordiske aksjer, i tillegg har du den tyske børsen og børsene i USA som gir deg tilgang til både aksjer og børsnoterte fond. I tillegg har du tilgang til London Stock Exchange, Toronto Stock Exchange og flere andre børser.

Hvilke typer valuta og krypto kan jeg trade på Nordnet?

Du har ikke mulighet til å trade FX eller krypto på Nordnet med mindre du bruker sertifikater eller børsnoterte fond. Med sertifikater kan du trade for eksempel EURUSD, USDJPY eller krypto som Bitcoin, Ethereum, Polkadot og Cardano.

Må jeg betale skatt på trading hos Nordnet?

Ja, du må betale skatt dersom du får positiv avkastning på din investering eller trading. For de fleste investeringer vil Nordnet rapportere til Skatteetaten, men du må selv kontrollere at opplysningene som er gitt stemmer. Du kan også få fradrag for tap på investeringer eller trading.

Hva er Nordnet kurtasje?

Hvilken kurtasje du må betale avhenger av hvilket kundeprogram du er del av. Prisen på kurtasje går fra 29 kr for norske og nordiske aksjer. Hele prisoversikten finner du i vår omtale hvor vi har samlet våre erfaringer med Nordnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × two =