Meny Lukk

Kron vurdering

Kron sparerobot vurdering anmeldelse erfaring

Kron er en relativt ny aktør som ønsker å gjøre fondssparing enklere. Når du åpner en Kron sparekonto vil du få et par enkle spørsmål som hva formålet er med din sparing. Basert på svarene du gir vil du få investeringsforslag som kan passe for deg.

 • Instrumenter: Aksjefond
 • Minste investering: 500 kr pr mnd eller 10000 kr engangsinvestering
 • Finanstilsynet: Forvalter
 • Tillatelser: Porteføljeforvaltning, investeringsrådgivning, oppbevaring og forvaltning av finansielle instrumenter
 • Nettside: www.kron.no

Investering medfører risiko.

Alternativer til Kron

Vår erfaringer med Kron er at de kan sette sammen en god investeringspakke, men samtidig kan det ta lang tid før kjøp og salg blir gjennomført. Dette gir en lav grad av transparens siden du da ikke kan vite hvilke kurser du kjøper og selger til.

Et godt alternativ til Kron er å investere i ETF. ETF eller Equity Traded Funds er børsnoterte fond som kan kjøpes og selges på samme måte som aksjer. Altså kan du selge deg ut til en kurs du vet hva er. Ordrene blir også gjennomført øyeblikkelig uten ventetid.

Børsnoterte fond kan være satt sammen for å gi deg eksponering mot en bestemt indeks eller sektor. En fordel med ETF er at du får eksponering mot flere selskaper, altså får du en god risikodiversifisering.

Nedenfor kan du se et par utvalgte ETF som du kan kjøpe og selge på eToro, og hvilken avkastning disse har gitt. eToro er en markedsplass hvor du ikke betaler kurtasje. Eneste kostnad er spread, og du kan komme i gang med et innskudd på 2000 kr.

 • Navn: Global Lithium & Battery Tech ETF
 • Ticker: LIT
 • Yield 1 år: 45,71 %*

*Pr 08.01.21 Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Invesco Solar ETF
 • Ticker: TAN
 • Yield 1 år: 60,93 %*

*Pr 08.01.21 Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF
 • Ticker: IDEM.L
 • Yield 1 år: 22,17 %*

*Pr 08.01.21 Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Kron

Kron er en ny aktør, men bak dette selskapet finner vi Formuesforvaltning som i over 19 år har drevet med investeringsrådgivning og forvaltning av formuer. Å kjøpe aksjer, eller fond for den saks skyld kan være komplisert, og det er her Kron forsøker å forandre på ting. Ved å automatisere prosessen hvor kunder blir klassifisert basert på tidshorisont, risikovillighet, og ønsker og livssituasjon kan de tilby en skreddersydd løsning til mindre sparere.

Kron app

Med Kron spareapp har du hele tiden full oversikt på investeringene du har plassert sparepengene dine i. Appen gir deg også nyhetsoppdateringer om det som påvirker kursene på dine investeringer. Med appen kan du også enkelt sette inn mer penger på sparekontoen din eller ta ut penger.

Sparerobot

Når du åpner en Kron sparekonto vil du få et par enkle spørsmål som du må svare på. Det er svarene du gir spareroboten som er grunnlaget for hvilke investeringsforslag du får.

 1. Erfaring: Har du investert før, og har du utdannelse eller arbeidserfaring fra finans? Jo mer erfaring du har, jo høyere risiko og mer kompliserte investeringsforslag får du. Har du investert i fond eller aksjer tidligere, har en relevant utdanning eller jobberfaring fra finans/økonomi vil dette trekke opp på din erfaring.
 2. Tidshorisont: Hva er formålet med sparingen din? Aksjemarkedet svinger. På kort sikt er ikke dette er fordel. Men, på lang sikt vil dette være en fordel for deg. Dersom du er ung og vil spare til pensjon vil det kunne gi deg en bedre avkastning å ta risiko. Sparer du derimot for å reise på ferie om noen få år vil du heller ha lav risiko.
 3. Risiko: Hvordan reagerer du når du hører media omtale børskrakk og dårlige tider i aksjemarkedet? Investeringene skal ikke holde deg våken. Dersom du blir stresset av å lese nyheter om dårlige tider bør du vurdere å investere i noe som har lav risiko, og som ikke svinger så mye i kurs. Klarer du derimot å beholde roen kan du øke risikoen.
 4. Tema: Ønsker du å tilpasse hvor pengene dine spares? Synes du det er viktig å tenke på miljøet, du ønsker at ledelsen i selskapene du investerer i tar sosialt ansvar? Da kan grønne aksjer være riktig for deg.

Åpne Kron sparekonto

Det koster ingenting å åpne en Kron sparekonto, og siden du kan bruke BankID tar det heller ikke lang tid. Det som kan ta litt tid er å tenke godt igjennom svarene du gir til Kron sparerobot slik at du får en portefølje som er godt tilpasset deg.

Dersom du allerede har bestemt deg for å åpne en Kron sparekonto, eller ønsker å besøke nettsiden deres for å vurdere dem nøyere kan du gjøre det ved å følge denne linken:

Investering medfører risiko.

Fondssparing FAQ

Hvorfor spare i fond?

Å spare i fond er en smart måte å legge til side penger som du ikke trenger i dag. Fond gir normalt bedre avkastning enn en sparekonto, noe som betyr at pengene dine vokser raskere når du sparer i fond enn på sparekonto

Hvordan spare i fond?

Det er i utgangspunktet to måter å spare i fond på. Enten kan du kjøpe fond for en større sum du har spart opp tidligere, eller du kan lage en avtale om at det trekkes et fast beløp fra kontoen din som investeres i fond hver måned.

Hvor mye er det vanlig å spare?

Det er mange som lurer på hvor mye det er normalt å spare. Men, langt viktigere er det hvor mye du kan spare. Med en trekkavtale for fondssparing på Kron sparekonto kan du spare alt fra 500 kr pr måned og opp til så mye du har tilgjengelig.

Hvilket fond bør jeg velge?

Det finnes mange ulike fond, og disse har forskjellig risiko. Noen svinger mye opp og ned, mens andre gir en stabil, men lavere avkastning over tid. Du kan bruke en sparerobot som gir deg nøytrale råd basert på din risikovilje for å finne fondet som passer best for deg.

Hvor lenge bør jeg eie fond?

Normalt bør du ikke investere i fond dersom du trenger pengene innen 5 år. Fondssparing er en investeringsform som over tid kan gi god avkastning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 + 5 =