Meny Lukk

Buffet indikator

Buffet indikator

Warren Buffet er en legendarisk investor som har mye kunnskap om aksjemarkedet. Etter .com krasjet skrev han i en artikkel at mange investorer kunne sluppet unna fallet dersom de brukte den beste, enkelte indikatoren som viser hvordan aksjemarkedet er priset. Denne indikatoren har i ettertid fått navnet Buffet indikator.

Buffet indikator

Buffet indikatoren er en veldig enkelt teknisk indikator, og den har tidligere vist at den kan være viktig for å kunne se om markedet er overpriset eller underpriset. I motsetning til tekniske indikatorer som RSI baserer den seg ikke på tidligere kursutvikling. Det den derimot gjør er å sammenligne total markedsverdi av aksjene med BNP.

Når den tekniske indikatoren viser en verdi mellom 50 % og 75 % tolkes det som at markedet er rimelig priset, og at det er rom for kursoppgang. Er derimot indikatorens verdi over 90 % kan det tyde på at markedet er overpriset, og at det kan komme en korreksjon i kursene.

  • 50 – 75 % – underpriset, kjøpssignal
  • 75 – 90 % – rettferdig priset
  • 90 – 115 % – overpriset, salgsignal

Denne tekniske indikatoren er forholdsvis enkel å beregne, den kan også finnes med et raskt søk på Google. Normalt brukes verdien av alle aksjer som inngår i Wilshire 5000 Total Market Index. Dette er en indeks som dekker alle aksjene i det amerikanske markedet. MCap deles på kvartalsvis BNP.

  • Market Cap / BNP x 100 = Buffett indikator
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Buffett indikator i trading

Buffet indikator har tidligere vist at den kan finne topper i aksjemarkedet, men samtidig gir den ikke noe presist punkt hvor markedet kan komme til å snu. Likevel kan denne tekniske indikatoren være til stor hjelp for å lage en portefølje som er bedre rustet for fall. Viser Buffett indikator at markedet er underpriset kan tiden være inne for å vekte opp i sykliske aksjer. Sykliske aksjer gir ofte god avkastning i et stigende marked. Viser indikatoren derimot en verdi på 90 % eller mer kan det være hensiktsmessig å vekte opp i defensive aksjer. Dette for å beskytte porteføljen mot et eventuelt fall eller korreksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen − 7 =