Meny Lukk

P/S

P/S - Price to Sales pris salg

Pris/Salg eller P/S er en multippel som i mange tilfeller kan være et godt alternativ til P/E, P/B og andre mål.

P/S – Price/Sales

P/S er en multippel som fungerer spesielt godt for unge vekstselskap som ikke leverer overskudd hvert år. Den kan også fungere godt for vurdering av sykliske aksjer hvor overskuddet i stor grad avhenger av den økonomiske syklen.

Price/Sales angir hvor mye du må betale for å få en del av selskapet salg. Multiplen kan enkelt beregnes ved å dele selskapets markedsverdi på selskapets salgsinntekter over de siste 12 månedene.

  • Price/Sales = Markedsverdi /12 mnder salgsinntekter

Normalt vil man si at en Price/Sales under 1 er gunstig eller at selskapet er gunstig priset. En verdi mellom 1 og 2 vil ofte tolkes som at selskapet er rettferdig priset, mens en verdi på 4 eller mer anses som et uttrykk for at aksjen er overpriset.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om fundamental analyse

Praktisk bruk av Price/Sales

Som med multipler som P/E og Pris/Bok har også Price/Sales sine begrensninger. Man bør ikke ta avgjørelser utelukkende på en multippel. Men, P/S kan være nyttig når du skal sammenligne flere selskaper som driver i samme bransje. Vi nevnte at denne multippelen ofte blir brukt til vekstselskaper eller selskaper som driver i sykliske bransjer. Men, dette utelukker ikke bruk på defensive aksjer. Den kan med hell brukes på aksjer som ikke leverer overskudd akkurat nå, eller har et mindre overskudd som gjør det vanskelig å vurdere med Price/Earnings.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen − sixteen =