Meny Lukk

Markets vurdering

Markets vurdering erfaringer svindel

Ikke anbefalt

Markets er et kjent merkenavn og de har mange brukere som trader CDFer på markedsplassen deres. Likevel er ikke dette en løsning vi kan anbefale. Årsakene til det kan du lese mer om i vår anmeldelse om Markets erfaringer. Markets ble lansert i 2010 som GFC Markets, og eies av Safecap Investments Ltd, som igjen er et datterselskap av Playtech.

 • Instrumenter: CFD på aksjer, indekser, obligasjoner, råvarer, valuta, krypto, ETF
 • Verktøy: Teknisk analyse, realtidskurser, gearing, stop/loss, take profitt, trading app, økonomisk kalender
 • Finanstilsynet: Grensekryssende virksomhet
 • Lisens: CySec
 • Nettside: www.markets.com

CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 73,9 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Markets

Safecap som står bak Markets har tilhold på Kypros, og er derfor regulert av CySec. De har tillatelse fra Finanstilsynet til å drive grenseoverskridende virksomhet til Norge. Markedsplassen følger ESMA reguleringen som legger føringer for hvor høy gearing de kan tilby til europeiske tradere. På verdensmarkedet kan de tilby opptil 300 ganger gearing.

I løpet av 2016 gjennomgikk selskapet en stor restrukturering, og mange ansatte ble avskjediget. Etter vår erfaring har dette hatt stor konsekvens for blant annet hvordan kundeservice ytes, og ikke inst kvaliteten på denne.

Anbefalte tradingplattformer

Finansielle instrumenter

Når det kommer til finansielle instrumenter som kan trades på Markets er det utelukkende CFD som er tilgjengelig. Siden Markets stiller som marketmaker vil du påta deg motpartsrisiko fra dem dersom du velger å trade på Markets. Denne risikoen unnslipper du dersom du heller velger å trade aksjer på for eksempel eToro eller Nordnet. Dette er noe vi anbefaler siden dette er en risiko du ikke får betalt for å ta. Med andre ord, det er en type risiko som kun er negativ.

 • CFD – aksjer, indekser, råvarer, valuta, fond, obligasjoner, kryptovaluta

Gearing og shorting

Når det gjelder gearing fungerer dette på samme måte som med aksjekreditt som er tilgjengelig på for eksempel Nordnet. Les mer om våre Nordnet erfaringer. Den eneste forskjellen er at istedenfor å geare en aksjeposisjon, gearer du en CFD posisjonen. Hvor høy gearing du kan bruke avhenger av hva slags type CFD du vil kjøpe. Store valutakryss kan for eksempel geares opptil 30x, mens mindre valutakryss, store indekser og enkelte råvarer kan geares opptil 20x. Mindre indekser og andre typer råvarer kan geares opptil 10x. Vanlige aksje CFD kan geares opptil 5 ganger.

 • 30x gearing på store valutakryss
 • 20x gearing på eksotiske valutakryss, gull og store indekser
 • 10x gearing på råvarer og mindre indekser
 • 5x gearing på aksje-CFD
 • 2x gearing på kryptovaluta

En viktig fordel med Contracts for Difference eller CFD er at det er sammensatte produkter. Dette gjør at de kan settes sammen slik at de stiger i verdi dersom det underliggende instrumentet stiger i verdi og faller i verdi dersom det underliggende faller i verdi, eller stiger i verdi dersom det underliggende faller i verdi og faller i verdi dersom det underliggende stiger i verdi.

Med andre ord kan en CFD enten speile kursutviklingen eller bevege seg motsatt av kursutviklingen på det underliggende produktet.

Skal du innta en shortposisjon med aksjer er du avhengig av at du finner en investor som er villig til å låne ut aksjene sine. Dette slipper du med CFDer, her kan du kjøpe en CFD som stiger når det underliggende faller i verdi.

Teknisk analyse

Det er fullt mulig å lage tekniske analyser på Markets, men det er ingen god løsning. Du finner bedre løsninger på eToro, Plus500 og Nordnet. I tillegg kan vi virkelig anbefale TradingView. Dette er et analyseprogram som gir deg data om strengt tatt alle aksjer, og er det desidert beste programmet vi har testet.

 • Realtidskurser
 • Teknisk støtte og motstand
 • Tekniske trender
 • Tekniske formasjoner
 • Tekniske indikatorer

Verktøy

Verktøyene, eller manglene på verktøy er en av grunnene til at vi ikke kan anbefale å trade på Markets. Sammenligner vi for eksempel med eToro gir disse deg tilgang til BetaTrader og Pro Charts som er veldig gode analyseprogram, eToro har også et bra aksjeforum. Plus500 har også flere nyttige verktøy, her er det spesielt Garantert Stop/Loss som trekker opp. Du kan lese mer om dette i vår Plus500 anmeldelse. Til slutt kan vi nevne Nordnet som har verktøy som aksjeforum, Infront Web Trader og Smarte Porteføljer.

Markets Strategy Builder

Navnet på Markets eneste verktøy er lovende, men det stopper egentlig opp der. Strategy Builder er ikke et verktøy som gir deg gode tradingstrategier, det er noe som i beste fall kan sammenlignes med en enkel sparerobot som setter opp et enkelt porteføljeforslag basert på din holdning til risiko. Dette er noe de fleste tradere klarer på egenhånd, så det er ikke stor nytteverdi i Strategy Builder.

Brukervennlighet

Vi synes ikke brukervennligheten er god på Markets. Tradingplattformen som kan åpnes i nettleser har mye nyttig informasjon og verktøy tilgjengelig, men alt er samlet på en plass noe som gjør at det blir litt for mye. Det er riktignok mulig å gjøre noen justeringer på dette, men selv etter å ha tilpasset tradingplattformen må vi si at det finnes mange bedre alternativer å velge mellom.

Inne på tradingplattformen kan du finne informasjon om kvartallstall for de ulike selskapene, og noen få nøkkeltall som EPS og Beta. Vi forventer langt mer data enn dette fra en tradingplattform, og dette er også en av grunnen til at vi ikke kan anbefale å trade på Markets.

Noe annet som trekker ned er at hverken nettside eller tradingplattform er tilgjengelig på norsk. For mange kan nok dansk eller engelsk fungere, men å få en oversettelse på norsk er noe som burde vært gjort. Det er tross alt en ganske enkel sak.

Trading app og software

De aller fleste bruker først og fremst pc til å trade, så det hjelper dessverre lite at Markets har en grei løsning for mobil. Denne fungerer godt i nettleseren, men er også god som app for iOS og Android.

Vi nevnte at vi savner finansiell data og nøkkeltall for aksjene som kan trades med CFDer på nettløsningen, og dette gjelder selvsagt også på mobil.

Dette er små, men etter vår mening veldig viktige ting som skaper problemer, og med tanke på at Markets nettopp gjennomgikk en oppgradering er det skuffende å se at de ikke har fått dette på plass.

markets Trading app og software

Betalinger, lisens og sikkerhet

Minste innskudd på Markets er 250 euro, og du kan velge mellom flere ulike betalingsmetoder. VISA, Paypay, Skrill og Neteller er gode metoder som gjør at pengene er tilgjengelig på tradingkontoen umiddelbart. Med bankoverøfring må du derimot gjøre en vanlig overføring siden Markets ikke benytter seg av Trustly. Dette trekker en del ned.

Behandlingstiden for uttak er opptil 2 virkedager. Hvor lang tid det tar før pengene er fremme på kontoen din avhenger av metode du har valgt. Med eWallets tar det noen minutter fra de er sendt, mens de andre metodene kan ta opptil 5 virkedager.

 • VISA, PayPal, Skrill, Neteller, bankoverføring
 • Uttak sendes innen 48 timer

Siden Markets er lokalisert på Kypros er de underlagt tilsyn fra CySEC. Dette er et krav for å kunne tilby tjenestene sine i Europa. Markets har også tillatelsene som trengs fra det norske Finanstilsynet.

 • CySEC
 • Finanstilsynet: Mottak og formidling av ordre, Utførelse av ordre, Egenhandel, Porteføljeforvaltning, Oppbevaring og forvaltning av finansielle instrumenter, Kredittgivning, Tjenester tilknyttet valutavirksomhet i forbindelse med ytelse av investeringstjeneste, Utarbeidelse og formidling av investeringsanbefalinger, analyser og generelle anbefalinger

Med et SSL sertifikat fra Sectigo Limited på nettsidene er det fullstendig trygt å åpne en konto på Markets og sette inn penger. SSL sertifikatet krypterer all data som sendes mellom deg og nettsiden slik at ingen kan fange den opp og misbruke den.

Markets kundeservice

Markets scorer ikke godt på kundeservice. Vi har opplevd gjentatte ganger at de ikke svarer på mail. Dette er noe som er helt uhørt. Åpningstidene er 24/5, noe som fungerer veldig godt, og normalt svarer de raskt på chat. Men, som nevnt, å ikke svare på mail viser at de er useriøse, og dette er en av de mange grunnen vi har til å ikke trade på Markets.

 • FAQ
 • Ticket system
 • Live chat

Markets FAQ

Er Markets.com trygt å trade på?

Ja, Markets.com har lisens fra CySec og tillatelse fra Finanstilsynet til å drive grenseoverskridende virksomhet. Selv om det er trygt å trade på Markets er dette ikke en handelsløsning vi anbefaler. Du kan lese mer om våre erfaringer med Markets i vår anmeldelse.

Hva er Markets kurtasje?

På Markets betaler du ikke kurtasje, men det betyr langt i fra at det er gratis å trade der. Blant annet må du betale spread hver gang du kjøper eller selger CFDer, i tillegg kommer mange andre gebyrer og kostnader ved bruk av for eksempel gearing.

Må jeg betale skatt på det jeg tjener på trading hos Markets?

Dersom du tjener penger på din trading og har realisert gevinstene må du betale skatt av dette. Det er du selv som må innrapportere dette.

Hvor kan jeg lese anmeldelser om Markets?

Vi på Aksjesnakk har anmeldelser og vurderinger av flere ulike handelsplasser, også Markets. Vi anbefaler ikke å trade på Markets, noe du kan lese mer om i vår vurdering. Du kan også få tips om hvor vi anbefaler å trade på nett.

Hva kan jeg trade på Markets?

Markets tilbyr kun trading i CFDer på aksjer, indekser, råvarer, valuta, ETF, krypto og obligasjoner. Du kan trade med belåning eller gearing og legge inn stop/loss og limit order.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: