Meny Lukk

Omvendt oppkjøp

Omvendt oppkjøp - reverse takeover

Med et omvendt oppkjøp kan et selskap bli børsnotert uten å gå gjennom en IPO eller Initial Public Offering.

Omvendt oppkjøp – reverse takeover

Omvendt oppkjøp er en snarvei til børsen, og det er en metode som er omstridt. Det lagt til side, går det ut på å kjøpe nok aksjer i et selskap som allerede er på børs til å sikre seg kontroll i det. Deretter kan aksjene i det privateide selskapet byttes mot aksjene i børsnoterte selskapet. Når dette er gjennomført vil det tidligere privateide selskapet være børsnotert.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om aksjer

Omvendte oppkjøp forekommer ikke veldig ofte. Spesielt ikke på Oslo Børs, selv om det skjer. Sist dette forekom var i september 2020 når det norske it-selskapet Arribatec AS. Dette selskapet ble kjøpt opp med aksjer i børsnoterte Hiddn. For at metoden skal brukes kreves det ofte et børsnotert skallselskap. Et skallselskap er et selskap med lite eller ingen virksomhet.

Ved omvendte oppkjøp blir det en langt enklere og ikke minst billigere prosess å komme på børs. Ved en tradisjonell IPO er det omfattende krav som må fylles, her er det blant annet formell søknad og en grundig due diligence. Det er også et krav om en selskapsverdi på 300 millioner kroner eller mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 − two =