Meny Lukk

Omvendt oppkjøp

Omvendt oppkjøp - reverse takeover

Med et omvendt oppkjøp kan et selskap bli børsnotert uten å gå gjennom en IPO eller Initial Public Offering.

Omvendt oppkjøp – reverse takeover

Omvendt oppkjøp er en snarvei til børsen, og det er en metode som er omstridt. Det lagt til side, går det ut på å kjøpe nok aksjer i et selskap som allerede er på børs til å sikre seg kontroll i det. Deretter kan aksjene i det privateide selskapet byttes mot aksjene i børsnoterte selskapet. Når dette er gjennomført vil det tidligere privateide selskapet være børsnotert.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om aksjer

Omvendte oppkjøp forekommer ikke veldig ofte. Spesielt ikke på Oslo Børs, selv om det skjer. Sist dette forekom var i september 2020 når det norske it-selskapet Arribatec AS. Dette selskapet ble kjøpt opp med aksjer i børsnoterte Hiddn. For at metoden skal brukes kreves det ofte et børsnotert skallselskap. Et skallselskap er et selskap med lite eller ingen virksomhet.

Ved omvendte oppkjøp blir det en langt enklere og ikke minst billigere prosess å komme på børs. Ved en tradisjonell IPO er det omfattende krav som må fylles, her er det blant annet formell søknad og en grundig due diligence. Det er også et krav om en selskapsverdi på 300 millioner kroner eller mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 − 1 =