Meny Lukk

Hausseindeks

Hausseindeks investtech

Det er selskapet Investtech som står bak hausseindeksen. Hausseindeks er et mål på investorenes optimisme, og kan gi både kjøps- og salgssignaler.

Hausseindeks

Hausseindeksen viser andelen investorer på Oslo Børs som er optimistiske. Indeksen er todelt, Hausse 1 som er den kortsiktige hausseindeksen og Hausse 2 som er den langsiktige hausseindeksen. Indeksen måler optimismen i markedet ved å se om investorer og tradere er villige til å betale mer for en aksje. Dette finnes ved å se etter aksjer som setter ny all time high, som tolkes som et kjøpssignal i indeksen. Derimot tolkes det at aksjene som stadig blir solgt på lavere nivåer er et salgssignal i indeksen.

Hausseindeksen har en verdi mellom 0 og 100. En verdi på 100 betyr at alle aksjene har gitt et kjøpssignal, mens en verdi på 0 betyr at alle aksjer har gitt et salgssignal. I en normalsituasjon vil indeksen ha en verdi rundt 50.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av hausseindeks i trading

Det er spesielt når hausseindeksen har en verdi under 10 eller over 90 som er viktige. Dersom verdien er under 10 tolkes dette som at nesten alle er pessimistiske, når verdien endres og kommer over 10 igjen vil dette bli tolket som et kjøpssignal. Motsatt, når verdien er over 90 tolkes dette som at det er eufori på børsen. Dette kan være et tegn på at markedet er overoptimistisk og at det kan komme en korreksjon. Når verdien faller under 90 vil dette bli tolket som et salgssignal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × three =