Meny Lukk

SPAC – Special Purpose Acquisition Companies

SPAC - Special Purpose Acquisition Companies blankosjekkselskap

Blankosjekkselskaper eller SPAC er selskaper uten noen bestemt drift, men som har til mål å kjøpe opp andre selskaper.

SPAC – Special Purpose Acquisition Companies

I Norge er det strenge regler for hva slags selskaper som kan søke om og få innfridd børsnotering. Dette er en av grunnene til at blankosjekkselskaper ikke finnes på Oslo Børs. I for eksempel USA er reglene annerledes. Der kan vi nesten si at det er vanlig at et selskap uten operasjonell drift eller eiendeler går på børs for å få egenkapital til å kjøpe opp andre selskaper.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

En SPAC dannes som regel av en gruppe investorer som har erfaring og ekspertise innen et felt. Blankosjekkselskapet får som formål å gjøre oppkjøp innenfor dette feltet. SPACs bruker ofte PIPE finansiering til å finansiere oppkjøpet. Som regel vil et Special Purpose Acquisition Company allerede har plukket ut et selskap som det ønsker å kjøpe opp allerede ved notering, men for å sikre at ingen andre kjøper det opp i forkant er dette holdt hemmelig, og det er dette som har ført til at disse selskapene kalles for blank check companies.

SPACs kan kjøpe opp selskaper som allerede er notert på børs, men de kan også brukes til omvendt oppkjøp for å få et eller flere selskaper på børs. Å bruke en SPAC til omvendt oppkjøp vil normalt gå raskere enn en vanlig børsnotering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + eighteen =