Meny Lukk

Resultatmargin

Resultatmargin prosent formel hva er

Forholdet mellom årsresultat og omsetning eller driftsinntekt kalles for resultatmargin. Resultatmarginen er et mål på hvor lønnsom et selskaps drift er.

Resultatmargin

Å beregne resultatmarginen for et selskap gjøres ved å finne netto overskudd før skatt eller netto underskudd før skatt for perioden du vil finne resultatmarginen. Deretter må du finne driftsinntekter for samme periode. Til slutt deler du netto overskudd før skatt eller netto underskudd før skatt på driftsinntekten og multipliserer med 100 for å få svaret i prosent:

  • Resultatmargin = Netto overskudd eller underskudd før skatt / driftsinntekter X 100
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Netto overskudd eller underskudd før skatt finner du i selskapets regnskap under resultat før skatt. Ved å bruke EBIT fratrukket eller tillagt renteutgifter/inntekter omfatter nøkkeltallet også finansinntekter eller finansutgifter. Dermed kan du bruke resultatmarginen til å sammenligne lønnsomheten for flere ulike selskaper uten å måtte vurdere hvordan selskapene har finansiert lokaler og utstyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four − four =