Meny Lukk

Book-To-Market Ratio

Book-To-Market Ratio b m

Book-To-Market Ratio er en indikator som viser et selskaps verdi. Indikatoren viser forholdet mellom bokførte verdier og selskapets markedsverdi.

Book-To-Market Ratio

Book-To-Market Ratio er det omvendte av P/B eller Pris/Bok. Dette gjør at en høyere ratio skal tolkes som at selskapets eiendeler blir priset lavt av investorer. For P/B er det motsatt, her vil en lav ratio vise at selskapets eiendeler er lavt priset.

For å regne ut B/M trenger du å vite verdien av bokførte eiendeler. Det kan du finne på balansen i selskapets resultatrapporter. Deretter må du vite aksjekursen og antall utestående aksjer. Ved å multiplisere disse får du markedsverdien av selskapet. Så gjør du utregningen ved å bruke formelen:

  • Book-to-Market = Bokført verdi / Markedsverdi​
  • Anbefalt nettmegler
  • 1000+ aksjer fra hele verden
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om fundamantal analyse

Praktisk bruk av Book-To-Market Ratio

Dette er en indikator som først og fremst forteller deg noe om forholdet mellom selskapets markedsverdi og selskapets bokførte verdier. Dersom den bokførte verdien er høyere enn selskapets markedsverdi, altså at verdien er over 1, vil dette tolkes som at selskapet er underpriset. Motsatt vil det være dersom bokført verdi er lavere enn markedsverdien, altså at verdien er under 1. Dette vil tolkes som at selskapet er overpriset. Indikatoren kan være spesielt nyttig dersom du skal sammenligne ulike selskaper som driver innen samme sektor.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: