Meny Lukk

RoR

RoR - Rate of Return avkastning

Rate of Return eller RoR viser hvor høy eller lav avkastning en investering har gitt i prosent over en bestemt periode.

RoR – Rate of Return

Rate of Return regnes ut på samme måte som Return on Investment. Ofte omtales disse som vekstrate. Ved å kjenne til prosentvis avkastning fra en investering kan du enkelt sammenligne ulike investeringer og fokusere på de som gir best avkastning. Beregningen kan utvides slik at den tar hensyn til inflasjon dersom du ønsker å finne realavkastningen fra investeringen. Vil du gjøre dette må du trekke inflasjonen fra investeringens nåværende verdi. Formelen for grunnleggende Rate of Return er som følger:

  • RoR = (Nåværende verdi – investeringskostnad / Investeringskostnad) x 100

Rate of Return kan være negativ. Dette vil skje dersom du har fått en negativ avkastning, altså tapt på din investering.

Dersom du vil beregne realavkastningen kan du bruke formelen:

  • RoR = (Nåværende verdi – inflasjon – investeringskostnad / Investeringskostnad) x 100
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om fundamental analyse

Praktisk bruk av RoR

Vekstraten eller Rate of Return kan først og fremst brukes til å sammenligne ulike investeringer for å finne de som har gitt best avkastning. Ved å avslutte investeringer som ikke har gitt tilfredsstillende avkastning vil du frigjøre kapital som kan investeres der pengene kan gi en bedre avkastning. Dette kan gi deg en bedre investeringsportefølje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − 3 =