Meny Lukk

Sharpe ratio

Sharpe Ratio risikojustert avkastning

William F. Sharpe står bak Sharpe ratio som gir deg risikojustert avkastning fra investeringer.

Sharpe ratio

Sharpe ratioen er nyttig for å kunne se avkastningen eller Return on Investment justert for risiko. Den viser hvor mye gjennomsnittlig meravkastning du har fått i forhold til risikojustert rente delt på volatilitet eller risiko.

Den risikojusterte avkastningen er bedre jo høyere Sharpe ratioen er.

For å beregne risikojustert avkastning må du vite gjennomsnittlig avkastning fra investeringen og standardavvik. I tillegg må du også vite den risikofrie renten. Formelen du bruker er som følger:

  • Sharpe Ratio = Rp – Rf / Op

Rp = porteføljens avkastning

Rf = risikofri rente

Op = standardavvik for porteføljens avkastning i perioden risikojustert avkastning beregnes for

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om strategi

Praktisk bruk av Sharpe ratio

Sharpe ratioen viser en investerings historiske avkastning justert for risiko. Dette blir i mange tilfeller sett på som forventet avkastning fra investeringen. Her er det viktig å huske på at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning.

Normalt kan den risikojusterte avkastningen bedres ved å investere i flere ulike produkter som ikke korrelerer. Det samme vil som regel skje dersom du diversifiserer porteføljen.

Ved å finne den risikojusterte avkastningen kan du også avgjøre om en investerings avkastning kommer fra smarte investeringsbeslutninger eller høy risiko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × five =