Meny Lukk

Blow-Off Top

Blow-Off Top formasjon teknisk analyse

En Blow-Off Top er en teknisk formasjon som dannes av en plutselig og kraftig oppgang som blir fulgt av en rask og kraftig nedgang.

Blow-Off Top formasjon seadrill aksjen

Blow-Off Top

Ofte har både oppgangen og nedgangen i en Blow-Off Top formasjon høyt handelsvolum. Hva som er drivkraften bak den tekniske formasjonen kan variere, det kan være blant annet nyheter eller ren spekulasjon. Ofte ser vi at det er det siste. I chartet for Seadrill aksjen kan vi se at volumet øker før kursen får et kraftig løft på høyt volum. Dagen etter starter kursen igjen på et høyt nivå men faller kraftig tilbake utover handelsdagen. Dette skjer også på høyt volum.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av Blow-Off Top i trading

På grunn av sine raske og plutselige kursutslag er dette en teknisk formasjon som er vanskelig å trade. Det er vanskelig, om ikke umulig, å vite når den tekniske formasjon starter eller har nådd toppen. Formasjonen er mer vanlig i aksjer hvor det er mye spekulativ trading. Her kan et løft i kursen blir forsterket av at andre tradere frykter å miste oppgangen og kaster seg på. Når det da ikke finnes nok kjøpere til å holde kursen oppe vil den falle tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 1 =