Meny Lukk

Andrew’s Pitchfork

Andrew’s Pitchfork teknisk analyse

Andrew’s Pitchfork er en teknisk indikator som viser en hovedtrend sammen med en lavere og en høyere trend.

Andrew’s Pitchfork telenor aksjen teknisk trend trading range støtte motstand

Andrew’s Pitchfork

Den tekniske indikatoren Andrew’s Pitchfork kan brukes på to ulike måter. Først og fremst kan den indikere trading ranges hvor du kan kjøpe når kursen beveger seg langs den nedre støttelinjen, eller du kan bruke den til å få kjøps- eller salgssignaler når kursen bryter gjennom støtte eller motstand.

I chartet for Telenor aksjen kan vi se at det har blitt dannet en stigende trend etter at kursen bunnet ut i april. Vi kan sette den røde medianlinjen slik at den treffer viktige tekniske støttenivåer. Deretter kan vi sette de to ytterpunktene for trenden. Det grønne feltet er mediantrenden, mens det blå feltet over er øvre trend og det blå feltet under er nedre trend. Trendlinjene angir viktige støtte- og motstandsnivåer.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Andrew’s Pitchfork i trading

Teknisk støtte og motstand er viktig innenfor teknisk analyse, og både formasjoner og trender finnes ved hjelp av disse. Når det gjelder Andrew’s Pitchfork er det først og fremst støtte og motstand, og trender vi kan finne. Brudd på disse kan gi oss signaler om at det er på tide å enten kjøpe seg inn eller selge seg ut av aksjen. En fordel med denne tekniske indikatoren sammenlignet med vanlige tekniske trender er at den er delt inn i median, øvre og nedre trend. Ofte ser vi at kursen har utslag eller beveger seg i en del av en teknisk trend. Siden denne indikatoren deler trenden inn i tre kan vi bedre time kjøp og salg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen + four =