Meny Lukk

Bag holder

Bag holder kaste gode penger etter dårlige tape på aksjer

En bag holder er kort og godt en investor som nekter å selge aksjene sine, selv om de faller i kurs. Aksjene blir i porteføljen til de er verdiløse.

Bag holder

Å være en bag holder er ikke en positiv ting. Først og fremst er det et tegn på at du har en portefølje som består av aksjer som er i ferd med å bli verdiløse, og for det andre er det ikke ment som et hyggelig kallenavn. Det sies at uttrykket oppsto under The Great Depression. På den tiden sto mange folk i suppekø og hadde alle eiendelene sine i en striesekk eller potetsekk.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Det er flere årsaker som kan ligge bak til at noen ender opp som en bag holder. Det kan være aksjene er kjøpt for å puttes i madrassen og håpe på at de skal bli mye verdt en gang i fremtiden, og at dette er en investeringsstrategi som gjør at man ikke følger med på markedet. Dermed vet ikke investoren at kursen har falt.

Langt mer sannsynlig er det at investoren er utsatt for det som kalles disposisjonseffekten. Dette er et uttrykk som kommer fra atferdsmessig økonomi og forklarer hvorfor enkelte investorer selger aksjer som stiger i verdi, mens de beholder aksjene som faller i verdi. De dypere årsakene til dette er at investorer hater å tape, og derfor unngår å selge. Samtidig liker de å vinne, og selger derfor for tidlig for å sikre gevinsten.

Sunk cost fallacy kan også forklare hvorfor noen ender opp som bag holder. I dette tilfellet er det et håp om at aksjen skal hente seg inn igjen som fører til at investoren ikke tar tapet og redder det som er igjen for å kunne investere dette i det kan kan være en bedre investering. Denne kategorien bag holdere finnes det nok mange av blant NAS aksjonærene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 4 =