Meny Lukk

Gann Angles

Gann Angles Fan

Med den tekniske indikatoren Gann Angles kan du finne trendretning, i tillegg til støtte- og motstandsnivåer.

Gann Fan Angles NEL aksjen støtte motstand trend

Gann Angles

Det er W. D. Gann som står bak Gann Angles, og av alle verktøy denne traderen har kommet opp med, er det nok denne som er mest populær. Mange tradere ser på denne tekniske indikatoren som en trendindikator, og det er riktig, men det viktigste er støttene og motstandene den kan finne.

Når du skal bruke Gann Angles til teknisk analyse finner du fremtredende topper eller bunner i chartet. Linjer som peker nedover angir motstand, mens linjer som peker oppover i chartet angir støtter. Et brudd på en støtte eller motstand indikerer at kursen skal bevege seg videre mot neste støtte eller motstand. Dette kalles for rule of all angles.

I juli 2019 kan vi se at det ble dannet en topp i NEL aksjekursen. Vi har plassert en Gann Fan som peker ut fra denne. Motstanden i linjene har blitt testet flere ganger. Til høyre på chartet kan vi se at det ble dannet en bunn i september 2020. Her har vi tegnet inn en Gann Fan med stigende linjer. De ulike nivåene har blitt testet flere ganger.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Gann Angles i trading

Gann Fan brukes først og fremst til å finne nivåer for støtte og motstand. Men, den kan også brukes til å finne trender. Ofte vil et brudd på en støtte tolkes som et salgssignal, mens et brudd på en motstand tolkes som et kjøpssignal. Ofte brukes den tekniske indikatoren sammen med horisontale støtte- motstandsnivåer. Disse nivåene som krysser linjene fra Gann Fan blir sett på som viktige støtter og motstander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 4 =