Meny Lukk

Resultatregnskap

resultatregnskap hvordan lese Kvartalsrapport selskapsrapport årsresultat

Resultatregnskap gir oversikt over et selskaps inntekter og kostnader i regnskapsperioden. Resultatregnskapet er også kjent som income statement eller profit & loss statement.

hvordan lese Resultatregnskap

Resultatregnskap

I en kvartalsrapport eller i et årsregnskap er resultatregnskapet eller income statement oversikten over alle inntekter og kostnader i løpet av regnskapsåret. Det betyr at du i denne oversikten kan se om selskapet har gått med overskudd eller underskudd i året regnskapet er for.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Analytikere som lager en DCF analyse henter mye data fra resultatregnskapet. I et resultatregnskap finnes driftsinntekter, driftskostnader, og nedskrivninger og avskrivninger som sammen med informasjon fra både balansen og kontantstrømoppstilling brukes til å beregne free cash flow.

De overordnede punktene i resultatregnskapet er driftsinntekter, driftskostnader, driftsresultat, totalresultat, resultat og til slutt årsresultat. Driftresultat og totalresultat eller EBITDA og EBIT er nyttige tall som kan brukes til flere ulike multipelanalyser.

Kort oppsummert kan vi si at årsresultatet er:

  • Årsresultat = (inntekter + gevinster) – (kostnader + tap)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 11 =