Meny Lukk

Kjøpe kryptovaluta for nybegynnere

Kjøpe kryptovaluta for nybegynnere bitcoin cash ripple xrp eth ethereum

Siden kryptovaluta ble kjent for alle har ulike krypto som Bitcoin og Ripple blitt spådd en fantastisk avkastning og fall til bunns. I 2020 har kryptovaluta satt en bunn og beveger seg nå mot rekordnivåer. Erfarne tradere og investorer snakker om at dette bare er starten.

Introduksjon til kryptovaluta

Er du uten erfaring med trading på nett og vurderer å kjøpe kryptovaluta er det en del ting du bør tenke gjennom før du setter i gang. Det er nemlig en del fallgruver du kan gå i. Disse kan være spesifikke til kryptovaluta eller investering generelt. Med vår guide om hvordan kjøpe kryptovaluta for nybegynnere kan du lære deg det mest grunnleggende slik at du trygt kan kjøpe bitcoin, Ripple XRP, LiteCoin eller noen av de andre typene krypto som er tilgjengelig.

I guiden viser vi noen alternativer for hvor du kan kjøpe kryptovaluta på nett. Dette er handelsplasser vi selv har erfaring med, og videre er dette regulerte markedsplasser som har tillatelse til å drive fra Finanstilsynet i Norge. Vi går også gjennom hvordan du kan bruke teknisk analyse til å finne spennende investeringsmuligheter, og ulike verktøy som gearing og stop/loss som kan maksimere gevinster og begrense tap.

Anbefalt markedsplass for kryptovaluta

[table “6” not found /]

Kjøpe kryptovaluta for nybegynnere

Litt forenklet kan vi si at du må fullføre fire enkle steg før du kan kjøpe Bitcoin eller andre typer krypto. Først må du velge en markedsplass, deretter må du åpne konto og gjøre innskudd, før du velger hvilken type krypto du vil investere i. Helt til slutt må du gjennomføre kjøpsordren. Dette gjelder uansett om du ønsker å spille på casino med krypto eller å investere i kryptovaluta.

I praksis er det litt mer arbeid, men det er ikke mer enn at du kan kjøpe dine første bitcoin eller Ripple XRP om kort tid. Det er absolutt mulig å gjøre det raskere. Men, som nevnt, det er noen fallgruver du bør styre unna. I tillegg er dette snakk om investeringer, så det er viktig å ta noen gode avgjørelser.

Velg markedsplass eller kryptobørs

Aller først må du bestemme deg for hvor du vil investere i kryptovaluta. Her har du i utgangspunktet to valg. Enten velge deg en kryptobørs eller velge en markedsplass som tilbyr trading med kryptovaluta på nett. Begge disse har både fordeler og ulemper, så hva du velger er selvsagt avhengig av din erfaring og ikke minst hva du er ute etter å oppnå.

En kryptobørs er en markedsplass som har spesialisert seg på behandle ordre for kjøp og salg av kryptovaluta. En av de viktigste fordelene med disse er at de har et veldig stort utvalg av kryptovaluta. Kostnaden ved kjøp og salg er også ofte lav. Ofte vil kryptobørser ikke være godkjent av Finanstilsynet, og innskudd vil ikke være dekket av Banksikringsfondet eller tilsvarende. Dermed vil du løpe en risiko for at kryptobørsen driver med svindel, eller at du kan tape hele innskuddet ditt dersom det oppstår problemer med selskapet bak kryptobørsen.

En markedsplass eller nettmegler som tilbyr handel med kryptovaluta har også fordeler og ulemper. Ofte vil disse ha et mindre utvalg av krypto som kan trades, samtidig har de gjerne et stort utvalg av aksjer, valuta og råvarer som også kan trades. Dermed kan du oppnå en god risikodiversifisering på porteføljen din. Det finnes selvsagt nettmeglere uten lisens hvor du ikke får sikret ditt innskudd, men i denne guiden har vi kun anbefalt markedsplasser som har lisens fra Finanstilsynet. Dette gir deg en ekstra sikkerhet mot svindel.

 • Velg en nettmegler eller kryptobørs med lisens fra Finanstilsynet og som har godt rykte
 • Vurder om du kun vil trade kryptovaluta eller om du vil ha andre investeringsmuligheter

Kryptovaluta eller kryptovaluta CFD

Enkelte nettmeglere tilbyr investering og trading med ekte kryptovaluta, mens andre tilbyr trading med CFD på kryptovaluta. CFD eller Contracts For Difference er et sammensatt instrument som skal speile kursutviklingen til det underliggende instrumentet. Altså, dersom bitcoin stiger 1 %, skal CFD på bitcoin ideelt sett stige 1 %. Over tid har vi sett at CFD i stor grad har samme kursutvikling som kryptovalutaen.

En fordel med CFD er at du også kan shorte kryptovaluta. Shorting betyr at du tar en posisjon hvor du kan tjene på at kursene faller. I tillegg kan CFD gi deg mulighet til å geare posisjonene dine. Dette fører til at du kan oppnå høyere avkastning, men samtidig får du også tilsvarende økning i risikoen for tap.

 • Vurder om du kun vil eie ekte kryptovaluta
 • CFD passer om du vil ha mulighet til shorting og gearing

Åpne konto og gjør innskudd

Å åpne en konto går raskt og greit, men som nevnt er det en del ting å tenke på før du velger hvor du vil kjøpe kryptovaluta. Ønsker du muligheten til å trade andre instrumenter som børsnoterte fond, aksjer, råvarer og valuta, og bruke gearing eller shorting er en nettmegler det beste valget.

Når du åpner din konto må du svare på en del spørsmål i en egnethetstest. Normalt tar dette et lite minutt. Deretter kan du gjøre innskudd. Vil du gjøre innskudd på 20000 kr eller mer må du også verifisere din konto først, dette må også gjøre før du kan ta ut penger fra trading kontoen din.

 • Besøk en nettmegler eller kryptobørs og åpne konto
 • Svare på spørsmål om erfaring og finansiell situasjon
 • Gjør innskudd med bankkort, eWallet eller bankoverføring

Kontoverifisering

Etter at du har åpnet konto vil du normalt kunne gjøre et innskudd på opptil 20000 kr. Før du kan gjøre et større innskudd, og før du kan ta ut penger fra din trading konto for kryptovaluta må du verifisere din konto.

Kontoverifisering er en sikkerhetsprosedyre som gjøres for å sikre at ingen misbruker din identitet eller at ingen har hacket din konto. Det gjøres også for å sikre at det ikke hvitevaskes penger.

Selve kontoverifiseringen gjennomføres ved å ta bilde av ID som pass og førerkort, en regning som viser adressen din, og av betalingsmetodene du har brukt.

For å sikre at du slipper unødvendig ventetid når du skal ta ut penger anbefaler vi at du fullfører kontoverifiseringen så snart du har åpnet din trading konto.

Valg av kryptovaluta og risikodiversifisering

Mange som lurer på hvordan de kan kjøpe kryptovaluta har nok allerede bestemt seg for hvilken type de vil investere i, men det kan være smart å ta med seg noen gode tips på veien. Ved å delta i et forum kan du få mange gode innspill fra andre investorer. For eksempel er det mye god kunnskap på vårt aksjeforum. Ved å delta i diskusjoner kan du få tips om andre typer krypto som kanskje virker mer spennende enn den du opprinnelig ønsker å investere i.

Videre kan du se tekniske analyser som kan vise om enkelte krypto som bitcoin eller Ripple XRP er inne i stigende trender og at det derfor en sannsynlig at de skal stige videre. Noe annet som er viktig er å spre risiko, noe som gir deg god risikodiversifisering. Det er en klassisk nybegynnertabbe å gå all in i en enkelt kryptovaluta. Problemet med dette kommer dersom den faller i kurs. Dette kan påføre et stort tap. Sprer du derimot investeringen over flere typer krypto vil du være mindre utsatt for kursfall i en enkelt kryptovaluta.

 • Delta på forum for å få tips
 • Gjør deg kjent med ulike typer kryptovaluta
 • Les tekniske analyser eller lag dine egne
 • Spre risiko ved å investere i ulike kryptovaluta

Teknisk analyse av kryptovaluta

Aktive tradere bruker som oftest teknisk analyse til å ta beslutninger om kjøp eller salg av aksjer, CFD eller kryptovaluta. Teknisk analyse er en metode som forsøker å fange opp markedspsykologien ved å studere grafer og mønstre i disse. Dersom du åpner en trading konto hos en nettmegler vil du normalt få tilgang til et program for tekniske analyser, men det kan være smart å bruke et spesialisert teknisk analyse verktøy. Disse har som regel flere funksjoner, noe som gjør at du kan lage bedre analyser.

Gearing, shorting og stop loss

Dersom du har erfaring fra aksjehandel kjenner du nok allerede til aksjekreditt eller gearing allerede. Dette er en form for lån hvor du bruker egenkapitalen din som sikkerhet, og som lar deg øke eksponeringen. Gearing fungerer slik at du kan få en høyere avkastning på egenkapitalen. Tenk deg at du har 10000 kr som du gearer opp 1x. Du kjøper da kryptovaluta for 20000 kr. Stiger kryptovalutaen med 10 % vil du da ha en avkastning på 2000 kr med gearing, fremfor 1000 kr om du kun brukte egenkapital. Her er det viktig å vite at dersom kursen faller vil fallet også bli dobbelt så stort.

Shorting er en type handel hvor du selger et instrument du ikke eier. På den måten kan du tjene penger om kursen faller. La oss si at du selger bitcoin for 10000 kr og kursen faller 10 %. Du kan da kjøpe samme antall bitcoin som du solgte for 9000 kr for å dekke inn din posisjon fra shorthandel. Siden du nå kun betaler 9000 kr har du fått en fortjeneste på 1000 kr på din trade. Her er det viktig å tenke på at dersom kursen stiger vil du få et tap på din shortposisjon.

Stop loss er en automatisk handel som blir aktivert dersom kursen faller til et visst nivå. Stop loss handelen vil selge ut din posisjon. Dette gjøres for å minimere tap dersom kursen går motsatt vei av hva du hadde tenkt.

Ulike typer kryptovaluta

Ofte er det en enkelt kryptovaluta som er motivasjonen til å investere. Men, som vi har nevnt tidligere kan det være smart å spre risikoen utover flere typer krypto. Her skal man heller ikke være ukritisk. Det kan være en fordel å sette seg inn i hvordan de ulike typene skiller seg fra hverandre. Med denne kunnskapen kan du spre investeringene ut over flere typer. Det kan også være en god ide å kjøpe et par av de store som bitcoin, Ripple XRP og Ethereum, og så bygge opp en mer spekulativ portefølje med mindre typer som ADA, Tron og ZCash. Nedenfor kan du lese mer om de mest populære typene av kryptovaluta.

Bitcoin – BTC

Med lansering i 2009 er bitcoin verdens første kryptovaluta. Bitcoin er et desentralisert nettverk hvor transaksjonen godkjennes med en offentlig hovedbok. Dermed er det ingen behov for noen bank eller andre tredjeparter. Opprinnelig var prisen for en bitcoin kun noen få ører. Men, etter kraftig oppgang over flere år omsettes bitcoin nå rundt 20000 USD.

kjøpe bitcoin btc kursutvikling kursutvikling kryptovaluta

Å kjøpe bitcoin kan være aktuelt for tradere siden kryptovalutaen er volatil, siden den også er en av de største passer den naturlig inn i en tradingportefølje. Den langsiktige tekniske trenden for bitcoin er stigende, derfor kan det også passe for langsiktige investorer å kjøpe bitcoin. Vi skal heller ikke glemme at bitcoin står for den første store og utbredte bruken av blokkjedeteknologi. Det gjør at også mange entusiaster vil kjøpe bitcoin.

Bitcoin Cash – BCH

I 2017 ble bitcoin nettverket splittet med en fork, og resultatet ble bitcoin Cash. Selvsagt har bitcoin Cash mange likhetstrekk med vanlige bitcoin, men det er noen viktige forskjeller. bitcoin Cash har en større blokkgrense, noe som betyr kortere behandlingstid, i tillegg har den en ny algoritme som fremskynder mining i perioder med opphopning.

kjøpe bitcoin cash bch kurs utvikling kryptovaluta for nybegynnere

bitcoin Cash er en av de største kryptovalutaene, og den passer dermed for flere ulike investorer og tradere. Grunnlaget for bitcoin Cash er vanlig bitcoin, men teknologien er oppgradert. Dermed kan dette være et bra langsiktig investeringsalternativ dersom du mener at vanlige bitcoin er i ferd med å henge etter. Kryptovalutaen har også høy volatilitet, noe som gjør at den passer godt for daytradere.

Ethereum – ETH

Ether er en kryptovaluta om ble lansert i 2015 og som bruker blokkjedeplattformen Ethereum. Ethereum ble raskt populær og er i dag en av de største kryptovalutaene på markedet. Mange mener at Ethereum har potensiale til å bli brukt som betalingsmiddel, og den kan også brukes i apper som bygger på Ethereum blokkjede.

kjøpe ethereum eth kurs utvikling

Som en av de største kryptovalutaene kan Ethereum være et naturlig valg å ha i bunnen av en godt diversifisert portefølje. Ved å ha en større og langsiktig posisjon i Ethereum kan porteføljen få en avkastning som blir likere den generelle utviklingen i kursene. Kryptovalutaen er også volatil, så å kjøpe Ethereum kan også være aktuelt for tradere som bruker en aktiv tradingstrategi og er ute etter å utnytte kortsiktige svingninger.

Ethereum Classic – ETC

Ethereum Classic ble dannet etter at en gruppe medlemmer i Ethereum felleskapet avviste en hard fork. Ethereum Classic bygger på det opprinnelige blokkjeden. Selv om dette er en kryptovaluta med mindre market cap enn Ethereum er den fortsatt populær. Det gjør at dette er en kryptovaluta som kan gi god avkastning.

kjøpe etherum classic kurs utvikling

Som en av de mindre kryptovalutaene kan denne ha høy volatilitet, samtidig bygger den på populær blokkjede, noe som betyr at Ethereum Classic kan gi god avkastning på både kort og lang sikt. Dette gjør at kryptovalutaen kan brukes som en langsiktig investering, men også som et instrument for kortsiktig trading.

Ripple XRP – XRP

Ripple XRP skiller seg ut fra mange andre typer kryptovaluta ved at den ikke er desentralisert. Ripple XRP eksisterer kun på Ripple Labs plattformen, og her brukes den til å dekke transaksjonskostnader eller som brovaluta. En av styrkene til Ripple XRP er at den har lave kostnader og rask transaksjonsbehandling.

kjøpe ripple xrp kurs utvikling kryptovaluta realtidskurser

Ripple har mange viktige samarbeidspartnere, noe som gjør at dette er en kryptovaluta som kan ha stor sjanse for praktisk bruk som betalingsmiddel. Det er også en av de største kryptovalutaene som også har mye volatilitet. Dermed gir den muligheter for både tradere og investorer som ønsker å få en langsiktig avkastning fra kryptomarkedet.

DASH

Allerede i 2017 hadde DASH kryptovaluta en markedsverdi på 1 milliard USD. Siden lanseringen i 2014, hvor mange ikke hadde tro på kryptovaluta, har den hatt en sterk oppgang. DASH bygger på anonymitet og fart, og på grunn av dette er det mange som foretrekker denne fremfor bitcoin.

kjøpe dash kurs utvikling

Å kjøpe DASH kryptovaluta kan passe for både langsiktige investorer og kortsiktige tradere. Som en av de større kryptovalutaene er det sannsynlig at DASH også kommer til å vokse dersom kryptomarkedet vokser, dermed kan det å kjøpe DASH være en god langsiktig investering. Kursen har også store svingninger som kan utnyttes av kortsiktige tradere som kjøper og selger ofte.

LiteCoin – LTC

LiteCoin er veldig lik bitcoin teknologisk sett. Den ble nemlig skilt ut av bitcoin med en fork. LiteCoin trekkes av mange frem som en bra kryptovaluta som har rask behandlingstid og er skalerbar. Ser vi derimot på markedsverdi er det relativt stor forskjell mellom LiteCoin og bitcoin.

kjøpe litecoin ltc kurs utvikling

At LiteCoin har en forholdsvis liten market cap, og har en teknologi som er likt av mange kan tyde på at det å kjøpe LiteCoin kan være en god langsiktig investering. Teknologisk bygger den på bitcoin blokkjeden, noe som gjør at den også kan trades på grunn av sin høye volatilitet.

Cardano – ADA

Cardano ble sluppet på markedet i 2017, og er dermed en av de nyere på listen over største kryptovaluta. Design av blokkjede er fokusert på å behandle betalinger, i tillegg kan den behandle smartkontrakter og DApps. Cardano har flere likhetstrekk med Ethereum, men det er enklere å implementere endringer.

kjøpe cardano ada kurs utvikling

Cardano har fokus på betalinger, noe som gjør at dette er en kryptovaluta som kan tas i bruk som betalingsmiddel. Siden det også er enkelt å implementere endringer kan den også tilpasses om det trengs for å øke utbredelse og praktisk bruk. Å kjøpe Cardano passer derfor godt for langsiktige investorer. På listen over mest populære kryptovaluta er Cardano en av de mindre, noe som gjør at den også har volatilitet nok til å vekke interesse hos tradere.

IOTA – MIOTA

Tangle som er infrastrukturen til IOTA fungerer annerledes enn en blokkjede. Oppbygningen er slik at den kan skaleres raskere, jo flere PCer som er koblet opp til nettverket. IOTA er først og fremst et nettverk for tingene internet eller IOT. Men, det kan også brukes til transaksjoner. Kryptovalutaen, MIOTA, har svært lav verdi. MIOTA betyr faktisk Millions of IOTA.

kjøpe iota miota kurs utvikling

IOTA er en forholdsvis stor kryptovaluta, og dermed følger den selvsagt den generelle markedsutviklingen. Samtidig har IOTA flere viktige samarbeidspartnere som jobber med praktisk bruk av IOTA, og nyheter fra disse kan gi store utslag i kursen. Å kjøpe IOTA er dermed interessant for både kortsiktige og langsiktige investorer og tradere.

Stellar – XLM

Plattformen til Stellar kryptovaluta er laget for pengeoverføringer, mikrobetalinger, remittering og veksling av kryptovaluta, valuta og tokens. Stellar bygger på Ripple Labs plattformen, og formålet er å kunne tilby finansielle løsninger til mennesker som ikke har bankkonto. Verdien av en Lumen eller XLM er veldig lav, men samlet market cap er stor nok til at Stellar Lumen er inne blant de største kryptovalutaene.

kjøpe stellar xlm kurs utvikling

Stellar Lumen er som nevnt en av de største kryptovalutaene, og dermed følger kursen den generelle markedsutviklingen. Samtidig er Stellar Lumen en kryptovaluta som kan brukes til pengeoverføringer, det gjør at nyheter relatert til utbredelse kan bevege kursen. Prisen på hver enkelt Lumen er også lav, og dette kan gi høy volatilitet, og dermed egner Stellar Lumen seg til trading.

EOS

Det er Hong Kong baserte block.one som står bak EOS og lanserte den i 2017. EOS er først og fremst en utviklingsplattform for blokkjede applikasjoner, noe som gir den en praktisk bruksverdi. EOS er en av de største kryptovalutaene, men det jobbes mye for at den skal bli en referanseplattform.

kjøpe eos kurs utvikling

Det er mange som velger å kjøpe EOS som en langsiktig investering. Årsakene til dette er at den har en praktisk bruksverdi. Som en av de store kryptovalutaene gir den også en avkastning som følger det generelle markedet. Dette gjør at den selvsagt er volatil, og dermed er det absolutt mulig å trade EOS kortsiktig.

ZCASH

ZCASH ble lansert i 2016 og blir omtalt som den virkelig anonyme kryptovalutaen. Formålet med å lansere ZCASH var å løse en del problemer som bitcoin har. Ved å splitte og fusjonere bitcoin får du Zerocoins som igjen kan konverteres til bitcoin, noe som gir en høy grad av anonymitet.

kjøpe zcash zec kurs utvikling

Denne anonymiteten kan være et problem som gjør at ZCASH ikke får en allmenn utbredelse, men den har potensiale til å være relevant for enkelte. Det betyr at det kan være en oppside for investering i ZCASH. Dette er også en veldig volatil kryptovaluta, noe som gjør at den er egnet for kortsiktig trading.

Binance Coin – BNB

Målt på daglig omsetningsvolum er Binance verdens største kryptobørs. I 2017 lanserte kryptobørsen sin egen kryptovaluta, nemlig Binance Coin eller BNB. Binance Coin brukes først og fremt til å betale vekslingsgebyrer på kryptobørsen, og ved å bruke denne kryptovalutaen kan du få rabatt på gebyret.

kjøpe binance coin bnc kurs utvikling kryptovaluta

Binance Coin eller BNB har allerede en praktisk bruk, og det er mange som mener at dersom kryptovaluta blir mer utbredt kan dette føre til økt etterspørsel etter Binance Coin, noe som igjen kan gi økt kurs. Dermed kan det å kjøpe Binance Coin være en god langsiktig investering. BNB har tidvis høy omsetning, og dette kan gi store svingninger, og dermed er det mulig å trade Binance Coin kortsiktig.

Tezos – XTZ

Tezos er en desentralisert hovedboksystem basert på blokkjede. Kryptovalutaen har flere likhetstrekk med Ethereum, EOS og NEO, men skiller seg ut ved at Tezos XTZ er mer desentralisert. Her kan nemlig brukerne ta kontroll og definere reglene for peer-to-peer nettverket. Blokkjeden bruker proof-of-stake, noe som betyr at nye XTZ utbetales som belønning, og at det ikke utvinnes XTZ.

kjøpe tezos xtz kurs utvikling kryptovaluta handel

Tezos XTZ kryptovaluta ble lansert i 2017, og det er mange som mener at denne har en stor fremtid foran seg siden den kan endres av brukerne. Dette gjør at den kan være en god langsiktig investering. Tezos er også veldig voltail, og kan ofte bevege seg annerledes enn resten av markedet, noe som gir gode muligheter for trading av XTZ.

Anbefalte kryptovaluta for nybegynnere

Igjen må vi at at det er utrolig viktig å diversifisere porteføljen for å få en god avkastning i forhold til markedet over tid. Å kjøpe kun en enkelt kryptovaluta kan være veldig risikabelt. Derfor er det vanskelig å gi et konkret råd om hvordan du bør investere i kryptovaluta. Det vi derimot vil vektlegge er å sette sammen en portefølje av store og etablerte kryptovaluta som allerede har en etablert posisjon i markedet, og mindre og mer fremtidsrettede kryptovaluta som kan få en praktisk bruk og kan ta viktige posisjoner i fremtiden.

 • Kjøpe flere typer, både små og store kryptovaluta for å spre risiko
 • Kjøpe kryptovaluta som er i stigende trender eller har gitt kjøpssignal fra formasjoner

Kryptovaluta FAQ

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er et digitalt aktivum som kan fungere som utvekslingsmedium. Kryptografi brukes for å sikre transaksjoner, utstedelse av nye enheter og verifisere overføringer. Kryptovaluta har også desentralisert kontroll.

Hvordan kan jeg kjøpe kryptovaluta?

Det finnes flere måter å kjøpe kryptovaluta som bitcoin, IOTA og Ripple XRP på. En løsning er å bruke en kryptobørs, en annen er å bruke en markedsplass som tilbyr handel i krypto eller CFD på krypto. I vår guide kan du lese mer om fordeler og ulemper med de forskjellige metodene.

Hvilke typer krypto kan jeg kjøpe?

Det finnes veldig mange ulike typer krypto å velge mellom. Det er vanskelig å anbefale en enkelt type, det vi anbefaler er å spre investeringen utover et par store typer krypto som bitcoin, Ripple XRP og Ethereum, og et par mindre typer som har høy risiko, men samtidig kan gi stor avkastning.

Er det trygt å kjøpe krypto på nett?

Det kan være både trygt og utrygt. Når du har bestemt deg for å investere i krypto er det viktig å velge en regulert markedsplass som har opparbeidet seg et godt rykte i markedet. I vår guide kan du se ulike forslag til hvor du kan kjøpe kryptovaluta på nett trygt.

Er kryptovaluta lovlig?

Ja, det er lovlig å kjøpe, eie og selge kryptovaluta. Mange mener at kursen på kryptovaluta som bitcoin og Ripple XRP skal stige kraftig i tiden fremover. Derfor er det populært å kjøpe kryptovaluta som en investering.

Må jeg betale skatt om jeg tjener penger på kryptovaluta?

Ja, dersom du har gevinster fra investering eller handel med krypto må du skatte at gevinsten. Har du derimot tapt penger på handel med kryptovaluta kan du få fradrag for tapet. Du må selv rapportere dette inn i skattemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two − two =