Meny Lukk

Cannabis aksjer

Cannabis aksjer marihuana aksje

Cannabis har fått innpass i flere ulike markeder som dekker alt fra medisiner til næringsmidler og landbruk. En potensielt stor oppside har gjort cannabis aksjer populære blant investorer og tradere over hele verden.

Innhold:

Cannabis industrien

Det har lenge vært delte meninger om hvordan cannabis skal bli behandlet. Ser vi på USA har det frem til 2011 vært et flertall for å beholde gjeldende lovgivning hvor marihuana og cannabis er ulovlig. I årene etter dette har det derimot vært et flertall for legalisering. Denne tendensen er også sterk. I 2018 var hele 60 % for legalisering.

Uansett om du er for eller mot legalisering er det ingen tvil om at dette er et stort marked. Innen 2030 er det ventet at markedet i nord-amerika skal ha en samlet verdi på 80 milliarder USD. I kroner snakker vi om en samlet verdi på over 700 milliarder, og det kun i nord-amerika. Ser vi på resten av verden er det ingen tvil om at den totale verdien vil bli langt høyere.

Cannabis aksjer

Med et stort marked som skal fordeles mellom aktørene som driver legalt vil det kunne bli mange vinnere i tiden fremover. Markedet er også delt i to, nemlig mellom cannabis til medisinsk bruk og til rekreasjonell bruk. I hvilken del av markedet er selskap opererer kan påvirke risikoen ved å investere i selskapet, så det er viktig å ha en forståelse av dette, og hvordan du eventuelt kan spre risikoen dersom du ønsker det. Tidshorisonten du har på dine investeringer er også viktig å tenke på når du velger hvilke cannabis aksjer du skal kjøpe.

Medisinsk marihuana

Det som kjennetegner selskaper som driver med medisinsk marihuana er at de driver med forskning og utvikling av medisin til behandling av sykdommer.

Frem til nå har cannabis blant annet blitt brukt til behandlnig av Alzheimer, ulike typer kreft, psykologiske lidelser, MS, kvalme og smerte.

Innenfor denne sektoren finner du selskaper som Tilray Inc, Merck og Sanofis Aventis. Av disse er det de to sistnevnte som holder flest patenter.

Forskning og utvikling er en langsom prosess. For eksempel tok det 19 år med forskning og utvikling før GW Pharmaceuticals fikk deres første medisin godkjent.

Marihuana til rekreasjonell bruk

Selskaper som driver med marihuana til rekreasjonell bruk har et større marked hvor brukerne søker ruseffekten fra cannabis. Dette kan de få gjennom å røyke, spise eller drikke cannabisholdige næringsmidler.

Et kjent selskap som er store innenfor produksjon av cannabis til rekreasjonell bruk er canadiske Canopy Growth.

Utvalgte cannabis aksjer

[table “12” not found /]

Utvalgte cannabis ETF og indeks

[table “13” not found /]

Cannabis aksjer FAQ

Er det lov å kjøpe cannabis aksjer?

Ja, det er fullt lovlig å kjøpe aksjer i selskaper som driver med både medisinsk marihuana og cannabis til rekreasjonell bruk. Men, enkelte nettmeglere har sperrer for enkelte selskaper på grunn av høy risiko.

Hvor kan jeg kjøpe cannabis aksjer på nett?

De aller fleste selskaper som driver med marihuana eller cannabis til enten medisinsk eller rekreasjonell bruk er noterte i USA eller Canada. Men, det finnes også europeiske selskaper du kan investere i.

Hvilke cannabis aksjer er anbefalt?

Canopy Growth Corp, Tilray Inc og Cronos Group Inc blir anbefalt av enkelte meglere og analytikere. Disse aksjene er også populære blant investorer og tradere som vil ha eksponering mot cannabis industrien.

Kan jeg kjøpe cannabis ETF eller indeks?

Dersom du ikke har tid til å sette deg inn i flere ulike selskaper før du investerer eller ønsker å spre risiko kan du kjøpe ETF eller en indeks som gir deg eksponering mot flere selskaper som driver med cannabis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 1 =