Meny Lukk

Alternativkostnad

Alternativkostnad opportunity cost

Innenfor samfunnsøkonomi snakkes det ofte om alternativkostnad eller opportunity cost. Å ha en forståelse av dette begrepet kan også være til hjelp når du driver med investering eller trading.

Alternativkostnad

Når en bestemt ressurs brukes til å produsere et gode går man også glipp av andre produkter man kunne brukt den begrensede ressursen til å produsere. Innenfor samfunnsøkonomien er alternativkostnaden lik verdien til godet med høyest verdi som ble valgt bort.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Innenfor finans og trading kan vi også snakke om alternativkostnad. Pengebeholdningen du har tilgjengelig for investering er begrenset, og ved å investere i en eller flere aksjeselskap utelukker du samtidig investering i andre aksjer. Denne forståelsen ligger til grunn i flere ulike tradingstrategier.

For eksempel kan porteføljen til en bag holder inneholde flere aksjer som synker i verdi. Ofte vil disse mest sannsynlig komme til å fortsette å synke. Ofte vil aksjene ha falt så mye at investoren anser pengene som tapt, men ved å få en forståelse av alternativkostnaden vil investoren kunne ta et rasjonelt valg og selge seg. Kaptialen som når er fri kan investeres i aksjer som har en større sannsynlighet til å stige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight − five =