Meny Lukk

Alternativkostnad

Alternativkostnad opportunity cost

Innenfor samfunnsøkonomi snakkes det ofte om alternativkostnad eller opportunity cost. Å ha en forståelse av dette begrepet kan også være til hjelp når du driver med investering eller trading.

Alternativkostnad

Når en bestemt ressurs brukes til å produsere et gode går man også glipp av andre produkter man kunne brukt den begrensede ressursen til å produsere. Innenfor samfunnsøkonomien er alternativkostnaden lik verdien til godet med høyest verdi som ble valgt bort.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Innenfor finans og trading kan vi også snakke om alternativkostnad. Pengebeholdningen du har tilgjengelig for investering er begrenset, og ved å investere i en eller flere aksjeselskap utelukker du samtidig investering i andre aksjer. Denne forståelsen ligger til grunn i flere ulike tradingstrategier.

For eksempel kan porteføljen til en bag holder inneholde flere aksjer som synker i verdi. Ofte vil disse mest sannsynlig komme til å fortsette å synke. Ofte vil aksjene ha falt så mye at investoren anser pengene som tapt, men ved å få en forståelse av alternativkostnaden vil investoren kunne ta et rasjonelt valg og selge seg. Kaptialen som når er fri kan investeres i aksjer som har en større sannsynlighet til å stige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 2 =