Meny Lukk

Alternativkostnad

Alternativkostnad opportunity cost

Innenfor samfunnsøkonomi snakkes det ofte om alternativkostnad eller opportunity cost. Å ha en forståelse av dette begrepet kan også være til hjelp når du driver med investering eller trading.

Alternativkostnad

Når en bestemt ressurs brukes til å produsere et gode går man også glipp av andre produkter man kunne brukt den begrensede ressursen til å produsere. Innenfor samfunnsøkonomien er alternativkostnaden lik verdien til godet med høyest verdi som ble valgt bort.

  • CFD og aksjer
  • 0 kommisjon
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Innenfor finans og trading kan vi også snakke om alternativkostnad. Pengebeholdningen du har tilgjengelig for investering er begrenset, og ved å investere i en eller flere aksjeselskap utelukker du samtidig investering i andre aksjer. Denne forståelsen ligger til grunn i flere ulike tradingstrategier.

For eksempel kan porteføljen til en bag holder inneholde flere aksjer som synker i verdi. Ofte vil disse mest sannsynlig komme til å fortsette å synke. Ofte vil aksjene ha falt så mye at investoren anser pengene som tapt, men ved å få en forståelse av alternativkostnaden vil investoren kunne ta et rasjonelt valg og selge seg. Kaptialen som når er fri kan investeres i aksjer som har en større sannsynlighet til å stige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − six =

Vis knapper
Skjul knapper