Meny Lukk

Retracements og reversals

Retracements og reversals trendskifte

Det er viktig å kjenne til forskjellen mellom retracements og reversals. Retracements er kortsiktige kursbevegelser innenfor en fortsettende trend, mens reversals er kursbevegelser som indikerer et trendskifte.

frontline aksjekursen Retracements

Retracements

Retracements er kortsiktige kursutslag som går mot den lengre trenden aksjen beveger seg innenfor. I chartet for Frontline aksjen kan vi se at kursen beveger seg innenfor en lengre fallende trend. Flere ganger har kursen steget, men vi har ikke fått noen vendeformasjoner eller andre signaler på at vi står ovenfor et trendskifte. Derimot har vi en rekke doji candlesticks som signaliserer at kursen kommer til å toppe ut, og fortsette videre innenfor den fallende trenden.

  • Mindre investorer sikrer gevinster
  • Ingen tekniske vendeformasjoner
  • Ingen endring i short/long posisjoner
  • Ingen endring i det fundamentale
Reversals oljeprisen

Reversals

Reversals skiller seg fra retracements ved at disse signaliserer et varig skifte i den tekniske trenden. For å snu en lengre teknisk trend trengs det kraftige signaler, både av teknisk og fundamental art. Det er vanlig at vi vil få en teknisk vendeformasjon som for eksempel en dobbel bunn slik vi har i chartet for oljeprisen. Samtidig som denne formasjonen ble dannet fikk vi også en redningspakke i USA, dermed hadde vi også endring i det fundamentale.

  • Institusjonelle aktører sikrer gevinst
  • Ofte tekniske vendeformasjoner
  • Økt antall short/long posisjoner
  • Endring i fundamentale utsikter

Lær mer om teknisk analyse

Praktisk bruk av retracements og reversals

Å kjenne til forskjellen mellom retracements og reversals er viktig, uansett om du er en day trader som bruker en tradingstrategi eller en mer langsiktig investor. Både day tradere og langsiktige investorer vil være interesserte i å finne trendskifter, noe som kan være gode nivåer å kjøpe seg inn i aksjer. Day traderne vil også ha stor nytte av å kunne finne retracements innenfor trender for å sikre gevinster, og deretter vente for å kjøpe seg inn etter har kursen har bunnet ut innenfor den langsiktige stigende trenden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 5 =