Meny Lukk

Zombie-selskaper

Zombie-selskaper uten overskudd

Enkelte selskaper har så vidt nok inntekt til å dekke driftskostnadene. Zombie-selskaper er ofte nær konkurs.

Zombie-selskaper

Selskapene som sorterer under zombie-selskaper har ofte drevet i lengre tid uten nevneverdig overskudd. Inntektene selskapet genererer dekker akkurat kostnadene som kommer fra driften. Dette kan være lønn, leieutgifter, rentebetalinger og så videre. Siden det ikke er noe overskudd som kan reinvesteres for å sikre fremtidigvekst oppleves selskapene som stillestående, eller levende døde.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Med fraværende overskudd og dårlige utsikter til fremtidig vekst er det høy risiko knyttet til zombie-selskaper. Kommer det en ny konkurrent som tar markedsandeler kan inntekten bli for lav til å dekke de løpende utgiftene, det samme kan skje dersom etterspørselen svikter. Alternativet da kan bli enten emisjon eller mer lån fremfor en konkurs.

Zombie-selskapene kan ha et stort potensial, men dette gjelder selvsagt langt fra alle. Et selskap som driver i en etablert industri med høy konkurranse, og som ikke har kapasitet til å investere enten i økt produksjon eller forskning vil ofte ha en mørk fremtid. Selskaper som derimot er tidlig i startfasen, som et selskap som driver med utvikling av medisin kan ha lite inntekter før produktet slippes. Veien frem til produktet slippes kan ta lang tid, og det kan være behov for flere emisjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twenty − 5 =