Meny Lukk

Hedging

Hedging valutasikring

Hedging gjøres for å minske risikoen på en investering. Dette gjøres ved å åpne en omvendt posisjon i et relevant verdipapir.

Hedging

Kort fortalt er hedging en strategi som benyttes for å begrense risiko tilknyttet finansielle instrumenter. Ofte blir derivater som opsjoner brukt til å innta en omvendt posisjon som veier opp for deler av risikoen i instrumentet man vil beskytte mot risiko. Hedging kan også oppnås gjennom risikodiversifisering.

  • CFD og aksjer
  • 0 kommisjon
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Systemisk risiko

Systemisk risiko er markedsrisikoen eller volatilitet, og denne er vanskelig og bortimot umulig å hedge mot. Deler vi systemisk risiko opp sitter vi igjen med faktorer som renteendringer, inflasjon, korreksjoner og resesjoner, krig og andre store endringer. Ved å diversifisere i flere ulike investeringsklasser som aksjer, råvarer, renter, eiendom, mv, kan systemisk risiko minskes.

Valutarisiko

Kjøp av aksjer, ETFer, råvarer, etc som er notert i en annen medfører at du får valutarisiko. Dette medfører at realavkastningen fra investeringen også påvirkes av kursutviklingen fra det relevante valutakrysset. Dette er en risiko som kan kontrolleres ved å innta en omvendt posisjon med for eksempel CFD på valutakrysset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × two =

Vis knapper
Skjul knapper