Meny Lukk

Hedging

Hedging valutasikring

Hedging gjøres for å minske risikoen på en investering. Dette gjøres ved å åpne en omvendt posisjon i et relevant verdipapir.

Hedging

Kort fortalt er hedging en strategi som benyttes for å begrense risiko tilknyttet finansielle instrumenter. Ofte blir derivater som opsjoner brukt til å innta en omvendt posisjon som veier opp for deler av risikoen i instrumentet man vil beskytte mot risiko. Hedging kan også oppnås gjennom risikodiversifisering.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Systemisk risiko

Systemisk risiko er markedsrisikoen eller volatilitet, og denne er vanskelig og bortimot umulig å hedge mot. Deler vi systemisk risiko opp sitter vi igjen med faktorer som renteendringer, inflasjon, korreksjoner og resesjoner, krig og andre store endringer. Ved å diversifisere i flere ulike investeringsklasser som aksjer, råvarer, renter, eiendom, mv, kan systemisk risiko minskes.

Valutarisiko

Kjøp av aksjer, ETFer, råvarer, etc som er notert i en annen medfører at du får valutarisiko. Dette medfører at realavkastningen fra investeringen også påvirkes av kursutviklingen fra det relevante valutakrysset. Dette er en risiko som kan kontrolleres ved å innta en omvendt posisjon med for eksempel CFD på valutakrysset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen + 15 =