Meny Lukk

Hedging

Hedging valutasikring

Hedging gjøres for å minske risikoen på en investering. Dette gjøres ved å åpne en omvendt posisjon i et relevant verdipapir.

Hedging

Kort fortalt er hedging en strategi som benyttes for å begrense risiko tilknyttet finansielle instrumenter. Ofte blir derivater som opsjoner brukt til å innta en omvendt posisjon som veier opp for deler av risikoen i instrumentet man vil beskytte mot risiko. Hedging kan også oppnås gjennom risikodiversifisering.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Systemisk risiko

Systemisk risiko er markedsrisikoen eller volatilitet, og denne er vanskelig og bortimot umulig å hedge mot. Deler vi systemisk risiko opp sitter vi igjen med faktorer som renteendringer, inflasjon, korreksjoner og resesjoner, krig og andre store endringer. Ved å diversifisere i flere ulike investeringsklasser som aksjer, råvarer, renter, eiendom, mv, kan systemisk risiko minskes.

Valutarisiko

Kjøp av aksjer, ETFer, råvarer, etc som er notert i en annen medfører at du får valutarisiko. Dette medfører at realavkastningen fra investeringen også påvirkes av kursutviklingen fra det relevante valutakrysset. Dette er en risiko som kan kontrolleres ved å innta en omvendt posisjon med for eksempel CFD på valutakrysset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − seventeen =