Meny Lukk

Dark Pool Index

Dark Pool index dix indeks

Mye av verdens aksjehandel foregår ikke på børs, men i såkalte Dark Pools. Dark Pools er markedsplasser hvor store aktører kan kjøpe og selge aksjer seg i mellom. Dette gjør at Dark Pool Index kan være verdt å følge med på.

Dark Pool Index – DIX

Dark Pool Index eller DIX kan du finne på SqueezeMetrics. Indeksen leses ikke på samme måte som for eksempel OBX eller S&P500. I stedet viser det aktivitetsnivået til kjøpere og selgere. Altså, er et overvekt av selgere vil indeksen peke ned, er det overvekt av kjøpere vil den peke opp. For å følge indeksen kan du besøke SqueezeMetrics her:

Les mer om ledende indikatorer

Praktisk bruk av DIX i trading

Mange tradere ser på DIX som en ledende indikator for børsutviklingen. DIX tolkes positivt når det er økende aktivitet i Dark Pools, og at det da kan ventes børsoppgang. Motsatt er det når DIX faller. Når dette skjer kan det forventes at børsindeksene også kommer til å falle fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − 6 =