Meny Lukk

ADR – American Depositary Receipt

ADR - American Depositary Receipt hva er

ADR eller American Depositary Receipt er et børsnotert sertifikat som representerer en eller flere aksjer til et selskap som ikke er børsnotert i USA.

ADR – American Depositary Receipt

American Depositary Receipt omsettes på amerikanske børser. Disse gir selskaper mulighet til å trekke kapital fra amerikanske investorer uten å måtte bruke mye ressurser på å bli noterte i USA. Ofte vil en ADR representere en eller flere aksjer i selskapet.

Sertifikatene er satt sammen ved at en bank eller finansinstitusjon kjøper et antall aksjer i selskapet de ønsker å utstede ADR for. Aksjene beholdes som sikkerhet for American Depositary Receipt. Som regel blir sertifikatene omsatt på NYSE eller Nasdaq.

American Depositary Receipt blir omsatt i amerikanske dollar, og investorer som eier disse vil normalt motta utbytte så fremt selskapet gir dette. Dette gjelder først og fremst for såkalte Sponsored American Depositary Receipt. Her har selskapet autorisert en bank til å utstede ADR. Unsponsored American Depositary Receipt betaler ut utbytter i varierende grad.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om finansielle instrumenter

Bruk av ADR i trading

For mange investorer er det interessant å spre risiko ved å investere i utenlandske selskaper. Da kan American Depositary Receipt være et godt alternativ, siden disse kan åpne opp for handel i for eksempel kinesiske aksjer. CFD kan også være et alternativ. De omsettes også i USD, noe som gjør det enkelt å holde oversikt over kursutvikling. En ulempe med ADR er at enkelte kan ha lav omsetning. Dette kan igjen føre til likviditetsrisiko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × 1 =